:

Vilken organisation är över Transportstyrelsen?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken organisation är över Transportstyrelsen?
  2. Vad är Transportstyrelsen?
  3. Vilka öppettider har Transportstyrelsen?
  4. Vad har Transportstyrelsen för organisationsnummer?
  5. Vad är Trafikverkets ansvar?
  6. Vad är Transportstyrelsens uppdrag?

Vilken organisation är över Transportstyrelsen?

Transportstyrelsen i siffror Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro. Transportstyrelsen är en statlig myndighet som lyder under regeringen och hör till Infrastrukturdepartementet.

Vad är Transportstyrelsen?

Transportstyrelsen utformar regler för alla fordon och förare inom flyg, väg, järnväg och till sjöss. Vi ger tillstånd till bland annat flygbolag, piloter, trafikskolor, rederier, organisationer och kontrollerar hur de följs. Vi tillhandahåller information om fordon och förare samt utfärdar körkort.

Vilka öppettider har Transportstyrelsen?

0771-81 81 81. Öppet vardagar mellan kl. 08:00 och 16:30.

Vad har Transportstyrelsen för organisationsnummer?

Fakturor från Transportstyrelsen/Länsstyrelsen klassas som juridiska dokument och innehåller därför inte organisationsnummer, VAT-nummer och fakturanummer. På grund av detta kan scanningcentralen inte hantera dem som vanliga fakturor.

Vad är Trafikverkets ansvar?

Trafikverket är en myndighet som har ansvar för alla trafikslagen: trafik på vägar och järnvägar, till sjöss och med flyg. ... Trafikverket ska också bygga, underhålla och sköta de statliga vägarna och järnvägarna. Hos Trafikverket gör du kunskapsprov och körprov för vanliga körkort och för taxiförarlegitimation.

Vad är Transportstyrelsens uppdrag?

I korthet kan vi beskriva Transportstyrelsens uppdrag så här: Vi utvecklar ett tillgängligt transportsystem med hänsyn till säkerhet, miljö och hälsa. Vi utformar regler och följer upp att de efterlevs genom tillsyn och genom att utfärda tillstånd.