:

Är Pågen skånskt?

Innehållsförteckning:

  1. Är Pågen skånskt?
  2. Vilket bageri är störst i Sverige?
  3. Hur mycket tjänar man på Pågen?
  4. Är Pågen svenskt?
  5. Hur länge har Pågen bakat bröd?
  6. Hur stor är livsmedelsindustrin?
  7. Vilket är Sveriges mest sålda bröd?
  8. När kom Pågens Gifflar?

Är Pågen skånskt?

Valet faller på Pågen, det skånska ordet för pojke. 1965 blir Pågens Familjebageri AB det nya namnet och så småningom kort och gott Pågen AB. Vi är idag ca 1500 medarbetare som alla bakar med kärlek. Våra bagerier ligger i Malmö och i Göteborg.

Vilket bageri är störst i Sverige?

I det som liknar Davids kamp mot Goliat försöker Sveriges största bageri, Pågen med en årlig omsättning på över 2,5 miljarder, få lilleputten Bröderna Olofssons Bageri, som bakar bröd för 25 miljoner per år, att ta bort sina reklamfilmer.

Hur mycket tjänar man på Pågen?

Pågens avtal till de 385 säljarna innebär att dagens fasta lön på 3 000 kronor i månaden försvinner. I stället baseras all lön på provision, 6 procent av försäljningssumman. Garantilönen på 20 800 kronor blir oförändrad.

Är Pågen svenskt?

Kort om Pågen. Pågen är Sveriges ledande bageri inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor, korv- och hamburgerbröd som är naturligt goda. Vi är ett familjeföretag vars bagartradition sträcker sig tillbaka till 1878 då Anders och Matilda Påhlsson började baka och sälja bröd i sitt hem på Tallgatan i Malmö.

Hur länge har Pågen bakat bröd?

Pågen AB

ProdukterBröd
Antal anställda1 400 (2014)
Historia
Grundat1878
GrundareAnders och Matilda Påhlsson

Hur stor är livsmedelsindustrin?

LIVSMEDELSBRANSCHEN I SIFFROR Omsättningen i livsmedelsindustrin uppgick 2019 till cirka 200 miljarder kronor. Livsmedelsföretagen i Sverige anställer ca 55 000 personer. Men antalet som är beroende av den svenska livsmedelsproduktionen är väsentligt mycket högre.

Vilket är Sveriges mest sålda bröd?

LingonGrova lanseras i början av 1990-talet under namnet Lantgrova. Eftersom det inte gick något vidare i början fanns det planer på att sluta baka brödet. Vi beslutade oss dock för att ge det en chans till och tur var det, för idag är LingonGrova Sveriges mest köpta bröd.

När kom Pågens Gifflar?

Jättefranska lanserades under 1960-talet och är enligt Pågen Sveriges första färdigskivade formfranska. Idén till produkten Gifflar kom av feltillverkade kanelsnäckor under 1970-talet.