:

Hur stor del av världens befolkning kan läsa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor del av världens befolkning kan läsa?
  2. Hur många procent i Sverige är analfabeter?
  3. Hur många procent av Sveriges befolkning kan läsa?
  4. Hur många är analfabeter i Somalia?
  5. Hur många i Sverige kan inte läsa?

Hur stor del av världens befolkning kan läsa?

Av världens befolkning på 800 miljoner (> 15 åringar) är ca 16 % analfabeter. 98 % av världens analfabeter lever i u-länder, många av dem är fattiga och skadade av krig. Där läskunskapen bäst behövas, saknas den ofta. 64 % av världens analfabeter är kvinnor.

Hur många procent i Sverige är analfabeter?

Exakt hur många av dem som är analfabeter vet ingen – eftersom statistiskt underlag saknas. Sedan 2017 har antalet personer med låg eller ingen utbildning ökat från 9 700 personer till 15 700 personer, det är en ökning med 61 procent.

Hur många procent av Sveriges befolkning kan läsa?

Sverige är bäst. Det visad en undersökning av läs- och skrivförmågan hos befolkningen i 24 länder. Men ändå klarar 25 procent av Sveriges vuxna befolkning inte att läsa och förstå en dagstidningsartikel om ett ämne, som de inte är välbekanta med.

Hur många är analfabeter i Somalia?

Publicerad 07:03. Migrationsverket uppskattar att 85-90 procent av de somalier som kommer till Finland är analfabeter, skriver Aamulehti. Barnen är inräknade i siffran.

Hur många i Sverige kan inte läsa?

Sverige är bäst. Det visad en undersökning av läs- och skrivförmågan hos befolkningen i 24 länder. Men ändå klarar 25 procent av Sveriges vuxna befolkning inte att läsa och förstå en dagstidningsartikel om ett ämne, som de inte är välbekanta med. Journalisten Lena Köster- Bergman redogör för undersökningen.