:

Hur många flaskor på ett fat?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många flaskor på ett fat?
  2. Vad kostar ett fat whisky?
  3. Hur många flaskor whisky?
  4. Var lagras Mackmyra?
  5. Får man göra egen whisky?
  6. Vilken Mackmyra är bäst?
  7. Vad är Mackmyra?

Hur många flaskor på ett fat?

Äger jag innehållet i mitt fat? Ni äger ekfatet, ni har betalat för fatvård och lagring i 36 månader i vårt lagerhus på Hven och försäkring för råspriten som är en del av vårt lager. Ni har möjligheten att få buteljerat 48 flaskor á 50 cl vid en alkoholstyrka om 50 % volym.

Vad kostar ett fat whisky?

Fat- och prisinformation

FattypBeskrivningPris
Trekant Svensk ekTrekantigt fat av ny svensk ek23 400 kr
BourbonBourbonfat av amerikansk ek20 000 kr
Bourbon, SV-bottnarBourbonfat med bottnar av ny svensk ek20 000 kr
Sherry Oloroso (halvt fat - fat ingår ej)Sherryfat (Oloroso) från Spanien Fat ingår ej.14 000 kr

Hur många flaskor whisky?

Beroende på hur mycket som avdunstat under lagringen och om ni skulle vilja späda whiskyn så kommer ni att kunna se fram emot ett 60-tal 50 cl flaskor härlig singelmalt med personlig prägel. Ni avgör också var ni vill hämta ut era flaskor.

Var lagras Mackmyra?

På toppen av berget Hovärken i Lofsdalen, 1125 meter över havet, påbörjas nu bygget av Europas högst belägna whiskylager kombinerat med Skybar. Lagret fylls med personliga 30-litersfat från Mackmyra Svensk Whisky. Längst ut på ett näs intill Landvettersjön, hittar du Hällsnäs och vårt nybyggda, toppmoderna lager.

Får man göra egen whisky?

Att tillverka whisky är i grunden väldigt likt hur man tillverkar öl. Men istället för malt, humle, jäst och vatten jobbar man utan humle och med en något annorlunda process. Man tar moget korn och blötlägger det i vatten i några dagar.

Vilken Mackmyra är bäst?

Någonting som gav resultat när festivalens bästa whisky korades där Mackmyras personliga fat Rök Bourbon belönades med ett brons i kategorin Peaty Malt Whisky open där den mötte konkurrens från världens alla rökiga whiskies, oavsett ålder.

Vad är Mackmyra?

Mackmyra bys ägor avgränsades ungefärligen av Gavleån i norr, Spikåsbäcken i öster och i söder av en linje ungefär där dagens E16 går. ... Namnet Mackmyra är sannolikt bildat av ordet mack (ett slags knott) som brukade dansa över myrarna som omger bruket.