:

Var sitter fartkameror?

Innehållsförteckning:

 1. Var sitter fartkameror?
 2. Hur många fartkameror finns det i Sverige?
 3. Var finns fartkameror i Stockholm?
 4. Finns det fartkameror i tunnlar?
 5. Finns det kameror vid rödljus?
 6. Är det kamera i alla fartkameror?
 7. Vem har hand om Trafikkameror?
 8. Var finns Trafikkameror?

Var sitter fartkameror?

Kamerorna placeras synligt och är väl skyltade. I tunnel finns skyltarna vid tunnelmynningen och kamerorna är inbyggda i taket. Trafiksäkerhetskamerorna innehåller både kamera och radar. Endast de som kör för fort fotograferas.

Hur många fartkameror finns det i Sverige?

I dagsläget finns ungefär 2000 trafiksäkerhetskameror längs de statliga vägarna. De räddar cirka 20 liv per år. Dessutom räddas fler än 70 personer per år från att bli allvarligt skadade i trafiken.

Var finns fartkameror i Stockholm?

 • Brottby.
 • Trafikplats Rosenkälla.
 • Trafikplats Ullna.
 • Ullnasjön.
 • Trafikplats Arninge.
 • Trafikplats Hägernäs.
 • Trafikplats Viggbyholm.
 • Trafikplats Roslags Näsby.

Finns det fartkameror i tunnlar?

– I tunnlarna är det väldigt mycket mer fordon än på landsbygdsvägarna, vilket kan spela roll. Kamerorna är heller inte synliga på samma sätt. I tunnlarna sitter de i taket, du varken ser kameran eller får påminnelseskylt.

Finns det kameror vid rödljus?

Det finns två typer av trafikljuskameror – de som kontrollerar om du kör mot rött ljus och de som kontrollerar om du kör mot rött ljus i hög hastighet.

Är det kamera i alla fartkameror?

Samtliga fartkameror är inte aktiverade samtidigt utan det sker på ett systematiskt sätt som innebär att alla kameror aktiveras någon gång under dagen. Vissa sträcker är dock aktiverade oftare än andra och fyra av dessa var placerade i tunnlarna i Sveriges två största städer.

Vem har hand om Trafikkameror?

Polisen hanterar de mobila trafiksäkerhetskamerorna. Trafikverket och Polisen är gemensamt ansvarig för hur och i vilken omfattning alla kameror ska användas.

Var finns Trafikkameror?

Vill du veta var det finns trafiksäkerhetskameror? På Trafikverkets startsida finns ingången Trafikinformation väg. Där hittar du en karta med uppgifter om var kamerorna är placerade. Trafiksäkerhetskameror bidrar till sänkt hastighet i trafiken, vilket räddar liv.