:

Hur kan man jobba med mänskliga rättigheter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan man jobba med mänskliga rättigheter?
  2. Hur blir man FN ambassadör?
  3. Vad var bakgrunden till att FN bildades?
  4. Vilka är FN s främsta uppgifter?
  5. Vad vill FN göra?
  6. Var kan man läsa om mänskliga rättigheter?

Hur kan man jobba med mänskliga rättigheter?

Efter att ha läst mänskliga rättigheter kan du arbeta i kommunala, regionala eller statliga internationella och regionala organ som exempelvis FN och EU. Kunskaperna efterfrågas också i många olika frivilligorganisationer och allt mer från företag i deras arbete med socialt ansvar och hållbarhet.

Hur blir man FN ambassadör?

Vem kan bli ambassadör för globala målen? Ambassadörsprogrammet riktar sig till dig som är mellan 16-26 år gammal och medlem i FN-förbundet. Vad du gör om dagarna spelar ingen roll – läser vid universitetet, jobbar eller pluggar på gymnasiet – så länge du har lite tid att avsätta för uppdraget med jämna mellanrum.

Vad var bakgrunden till att FN bildades?

Kriget fick en slutpunkt i Versaillesfördraget, som undertecknades 1919. En punkt i fredsavtalet var bildandet av en organisation med syftet att förhindra krig och främja internationellt samarbete. År 1920 grundades således Nationernas Förbund, NF, på initiativ av USA:s president Woodrow Wilson.

Vilka är FN s främsta uppgifter?

Vad gör FN?

  • Fred, säkerhet och nedrustning.
  • Mänskliga rättigheter och demokrati.
  • Hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning.

Vad vill FN göra?

FN:s stadga anger fyra huvudmål för FN: Att upprätthålla internationell fred och säkerhet. Att utveckla vänskapliga förbindelser mellan länder. Att åstadkomma internationell sam verkan för att främja utveckling och mänskliga rättigheter. Att utgöra en medelpunkt för länders samverkan för att nå dessa mål.

Var kan man läsa om mänskliga rättigheter?

Mer information om mänskliga rättigheter finns på regeringens webbplats för de mänskliga rättigheterna, www.manskligarattigheter.se och på FN:s högkommis saries webbplats, www.unchr.ch.