:

Hur långt ska man skruva ner Trallskruv?

Innehållsförteckning:

  1. Hur långt ska man skruva ner Trallskruv?
  2. Hur lång Trallskruv ska man ha?
  3. Vad är C4 skruv?
  4. Hur ska man skruva trall?
  5. Är C4 rostfritt?

Hur långt ska man skruva ner Trallskruv?

Skruva trallbrädorna så att skruvarna kommer att ligga i raka rader. OBS! Skruva inte ner skruven för djupt, aldrig djupare än max 1,0 mm under brädans yta. Du skall kunna se hela skruvskallens ovansida.

Hur lång Trallskruv ska man ha?

SKRUVÅTGÅNG & LÄNGD

TrallvirkeSkruvlängdAntal skruv/m2
22x95 mm42 mm58 st, cc 40
28x95 mm55 mm40 st, cc 60
28x120 mm55 mm32 st, cc 60
34x145 mm70 mm28 st, cc 60

Vad är C4 skruv?

Trallskruv med C4-klassning är stålskruv med rostbeständig ytbehandling. Det innebär i de flesta fall ett fullgott rostskydd utomhus. Skruven är beroende av att ytan inte skadas eftersom det är den som ger skruven sitt rostskydd. Var därför varsam vid infästning.

Hur ska man skruva trall?

– Håll skruvdragaren och skruven linjärt, helt rakt i förhållande till varandra, och börja skruva långsamt så att skruven får grepp innan du ”gasar” på. Följ efter med ett jämt tryck på skruvdragaren – så undviker du att slira med bitset i skruvhuvudet och slipper byta ut den skruven.

Är C4 rostfritt?

Med facktermer så kallas dessa för rostfri A2, rostfri syrafast A4 och ytbehandlat C4. Alla dessa skruvar har sina för och nackdelar. ... Beroende på vad en skruv är tillverkad av så får den olika korrosivitetsklass. De flesta trallskruvar har antingen C4 eller C5 som korrosivitetsklass, där C5 alltså är den tåligaste.