:

Hur använder man spolglans?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man spolglans?
  2. Måste en rörmokare koppla in diskmaskin?
  3. Vem får koppla in diskmaskin?
  4. Kan man transportera en tvättmaskin liggande?
  5. Hur ofta ska man använda spolglans?
  6. Är ättika bra för diskmaskin?
  7. Får man ha eluttag bakom diskmaskin?
  8. Kan man transportera en diskmaskin liggande?
  9. Kan man transportera en torktumlare liggande?

Hur använder man spolglans?

Spolglans tar bort vatten från diskens yta under den sista sköljningen och hjälper till med torkning. Den förhindrar att vattendroppar torkar på disken och lämnar märken. När lampan för spolglans på diskmaskinen tänds är det dags att fylla på med spolglans.

Måste en rörmokare koppla in diskmaskin?

Ska du installera en diskmaskin där det tidigare inte funnits någon installerad behöver både el och vatten dras. Du måste då ta hjälp av en certifierad hantverkare med rätt behörigheter. Här krävs en rörmokare med certifikat från Säker Vatten samt en elektriker godkänd hos Elsäkerhetsverket.

Vem får koppla in diskmaskin?

Är man det minsta osäker ska man alltid anlita en behörig fackman för jobbet. För installation av diskmaskin gäller, för som så mycket annat hemmafixande, Boverkets byggregler: installationen ska vara gjord på ett fackmässigt sätt. Det innebär att du ska göra ett lika bra jobb som en professionell VVS-installatör.

Kan man transportera en tvättmaskin liggande?

Förvara diskmaskinen frostfritt och undvik långa transporter vid stark kyla. Transportera diskmaskinen upprätt eller liggande på rygg. Överfyllnadsskyddet startar utpumpning och stänger av vattenintag om diskmaskinens vattennivå stiger över den normala.

Hur ofta ska man använda spolglans?

Fyll spolglansbehållaren med Finish Spolglans. Torka bort eventuellt utspillda rester av produkten. Finish Spolglans frigörs automatiskt under sköljcykeln varje gång du kör diskmaskinen. Vi rekommenderar att du fyller på behållaren med Finish Spolglans varje månad.

Är ättika bra för diskmaskin?

Ättika. För att få bort kalkavlagringar och fettavlagringar i diskmaskinen kan du använda ättika. ... Ättikan tar även bort dålig lukt i maskinen så den har många funktioner och fördelar. Du kan även använda utspädd ättika för att torka ur diskmaskinen om du föredrar det framför diskmedel och såpa.

Får man ha eluttag bakom diskmaskin?

När man köper en diskmaskin måste den så klart installeras och anslutas till både vatten, avlopp och el. ... Dock finns ett undantag: finns inget befintligt eluttag i närheten av diskmaskinen måste en behörig elektriker dra el och sätta dit ett uttag.

Kan man transportera en diskmaskin liggande?

Se till att luckan hålls stängd med tejp eller rep. Du kanske vill linda in maskinen i bubbelplast, en filt eller något annat som skyddar mot stötar som den kan utsättas för vid flytten. Fäst maskinen vid vagnen eller lastbilen med kraftiga rep. Diskmaskiner förflyttas på bästa sätt med baksidan nedåt och luckan uppåt.

Kan man transportera en torktumlare liggande?

Om du tänker flytta apparaten själv bör du överväga att ha minst en person till hjälp, eftersom torktumlare kan vara tunga. Du kanske vill linda in apparaten i bubbelplast, en filt eller något annat som absorberar stötar den kan utsättas för vid flytten. Fäst apparaten vid vagnen eller lastbilen med kraftiga rep.