:

Vad stämmer in på Svenska palliativregistret?

Innehållsförteckning:

  1. Vad stämmer in på Svenska palliativregistret?
  2. Vilka ska registreras i palliativregistret?
  3. Varför är det viktigt att fylla i en Dödsfallsenkät?
  4. Vad är ett Efterlevandesamtal?
  5. Vad är det Palliativregistret och dess syfte?
  6. Vilka påståenden stämmer om Närståendestöd i palliativ vård flera svar är rätt?
  7. Vilka påståenden stämmer när det gäller ansvar och rättigheter för Närståendestöd i palliativ vård?
  8. Vad menas med helhetssyn i palliativ vård?

Vad stämmer in på Svenska palliativregistret?

Svenska palliativregistret är ett nationellt kvalitetsregister där vårdgivare registrerar hur vården av en person i livets slutskede varit. Syftet är att förbättra vården i livets slut oberoende av diagnos och vem som utför vården. ... Forskning bedrivs också utifrån resultaten i Svenska palliativregistret.

Vilka ska registreras i palliativregistret?

För vem. Svenska palliativregistret är ett nationellt kvalitetsregister som är till för alla som vårdar människor i livets slut. I enlighet med riktlinjerna från Sveriges Kommuner och Landsting kan du välja att ta del av denna hemsida tillrättalagd för allmänheten, för vårdpersonal eller för beslutsfattare.

Varför är det viktigt att fylla i en Dödsfallsenkät?

Dödsfallsenkäten ska fyllas i inom en vecka efter att dödsfallet inträffade. När dödsfallsenkäten fylls i är det viktigt att svaren kontrolleras mot dokumentationen i patientjournalen, så att enkäten blir korrekt ifylld.

Vad är ett Efterlevandesamtal?

Efterlevandesamtal är ett samtal som erbjuds närstående 3-8 veckor efter dödsfallet. Närstående har ofta en svår situation under patientens sjukdomstid och kan ha behov av stöd efter att patienten avlidit.

Vad är det Palliativregistret och dess syfte?

Svenska palliativregistret är ett nationellt kvalitetsregister (Svenska palliativregistret 2013a) där dödsfall registreras i syfte att ge god vård oavsett diagnos eller typ av bakomliggande sjukdom.

Vilka påståenden stämmer om Närståendestöd i palliativ vård flera svar är rätt?

Behovet av hjälp och stöd för den sjuke förändras med tiden och då också behovet av stöd till dig som är närstående. Många gånger är det svårt att se hur ansträngande situationen är när du som närstående är mitt uppe i allt som händer. Det finns alltid möjlighet att ändra eller avsäga sig den hjälp som påbörjats!

Vilka påståenden stämmer när det gäller ansvar och rättigheter för Närståendestöd i palliativ vård?

Som anhörig har man enligt lagtexten inga skyldigheter att ge vård eller stöd till närstående oavsett relation. Anhörigvård ska alltid grundas på frivillighet.

Vad menas med helhetssyn i palliativ vård?

Palliativ vård kännetecknas av en helhetssyn på människan. Genom att stödja individen att leva med värdighet, med största möjliga välbefinnande och livskvalitet i samband med obotlig sjukdom där livets slut närmar sig. En god palliativ vård ska omfatta alla, oavsett ålder och diagnos.