:

Vilka verkstäder är ackrediterade?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka verkstäder är ackrediterade?
  2. Vilka får släcka tvåor?
  3. Kan verkstad släcka 2or?
  4. Vem utför oftast ackreditering av fordonsverkstäder i Sverige?
  5. Vem utför oftast denna ackreditering av fordonsverkstäder?
  6. Kan man göra ombesiktning på annan station?
  7. Vad innebär släcka tvåor?
  8. Vem kontrollerar Bilprovningen?

Vilka verkstäder är ackrediterade?

Flera av Mekonomens verkstäder är ackrediterade och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem direkt till Transportstyrelsen. I annat fall ombesörjer verkstaden med hjälp av besiktningsstation att få dina brister godkända. Du lämnar oss alltså med en besiktad och körklar bil.

Vilka får släcka tvåor?

Flera av våra verkstäder har ackreditering för att inte bara utföra reparationen utan även sedan godkänna bilen till bilregistret, alltså släcka din 2:a. ... Det är bara verkstäder som är ackrediterade av Swedac som får släcka tvåor, vilket våra aktuella verkstäder självklart är. Du kan läsa mer om Swedac här.

Kan verkstad släcka 2or?

Vilka verkstäder kan släcka tvåor? För att en verkstad ska kunna släcka tvåor måste reparationsarbetet vara utfört på den verkstaden. När felet är åtgärdat kontrolleras bilen antingen av en kontrollant på verkstaden eller genom våra samarbeten med externa besiktningsorgan.

Vem utför oftast ackreditering av fordonsverkstäder i Sverige?

Ett av Sveriges ledande certifieringsorgan, Qvalify AB, är nu redo att utföra revision och godkännande (Årlig kontroll) av fordonsverkstäder enligt den nya kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad.

Vem utför oftast denna ackreditering av fordonsverkstäder?

Ackreditering av din verkstad Att vara en ackrediterad verkstad innebär ni är godkända av SWEDAC och får göra de kontrollarbeten för fordon som ackrediteringen omfattar.

Kan man göra ombesiktning på annan station?

Måste efterkontrollen utföras på samma station som den periodiska besiktningen är gjord hos? Nej. Den periodiska besiktningens efterkontroll kan också utföras på en annan station än var den ursprungliga besiktningen är gjord.

Vad innebär släcka tvåor?

Låt Bilbolaget utföra efterkontrollen och intyga åtgärden, det vill säga ”släcka 2:or”. Det betyder att du inte behöver åka tillbaka till besiktningsföretaget vilket gör att du sparar tid. Arbetskostnad och material tillkommer.

Vem kontrollerar Bilprovningen?

Transportstyrelsen är den myndighet som står för regelverket i omregleringen. Det vill säga skapa och upprätthålla ett fungerande regelverk för besiktningsföretagen samt kontrollera hur reglerna efterlevs. Därutöver har myndigheten övervakningsverksamhet samt registerhållning i vägtrafikregistret.