Vad är resebidrag?
Innehållsförteckning:
- Vad är resebidrag?
- Vad är Programresa?
- När får man resebidrag?
- Hur mycket får man i gymnasiet?
- Vad är resekostnadsersättning?
Vad är resebidrag?
Resebidraget är till för dagliga resor mellan bostaden och skola/praktikplats om avståndet är minst 6 kilometer. Resebidraget består normalt av ett skolkort som delas ut vid läsårets början. Om du väljer att köra bil kan du få kontant ersättning i stället.
Vad är Programresa?
Reseersättning när du deltar i program Om du deltar i något av våra program på en ort dit du inte kan pendla dagligen kan du få bidrag för boende och merkostnader för dubbelt boende. Då kan du få bidrag för rese- och boendekostnader om du: ... ska resa till och från oss inför beslut om etableringsprogrammet.
När får man resebidrag?
Du som påbörjar eller fortsätter utbildning på gymnasienivå kan få resebidrag till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Resebidraget avser resor mellan folkbokföringsadressen och skolan i nio månader per läsår (september-maj). För att du ska få resebidrag krävs att: Du studerar på heltid.
Hur mycket får man i gymnasiet?
Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden och betalas vanligtvis ut under tio månader, från september till juni. Utbetalningen i juni är som en extra utbetalning. Om din studietid är kortare än nio månader under ett läsår, eller om du skulle skolka, är det inte säkert att du får utbetalningen i juni.
Vad är resekostnadsersättning?
Resekostnadsersättning. Om du har behövt köra med egen bil vid resa i tjänsten kan du få resekostandsersättning i form av milersättning. Du får också ersättning för utlägg av andra transporter vid tjänsteresan, som till exempel lokalbuss eller taxi som inte gick att boka i förväg via resebyrån.