:

Hur stor motor får en moped ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor motor får en moped ha?
  2. Hur många hjul får en moped maximalt ha?
  3. Hur många kubik får en moped vara?
  4. Hur mycket får en moped klass 1 väga?
  5. Hur mycket vikt klarar en moppe?

Hur stor motor får en moped ha?

En moped klass I får ha en motorstorlek på max 50 kubikmeter och en topphastighet begränsad till 45 km / h. Tidigare hade moped en effekt / hastighetsgräns på 2,5 hk / 50 km / h. Vid 45 km / h vid högsta hastighet finns det ingen strömbegränsning längre.

Hur många hjul får en moped maximalt ha?

Moped klass I är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul och som är konstruerat för en hastighet av högst 45 km/timmen.

Hur många kubik får en moped vara?

Också populärt kallad för EU-moped eller EU-moppe. ..om den drivs av en elektrisk motor har en kontinuerlig märkeffekt av högst 4 kilowatt. ..om den drivs av en förbränningsmotor med tändsystem, har en slagvolym av högst 50 kubikcentimeter.

Hur mycket får en moped klass 1 väga?

En EU-moped är ett två-, tre- eller fyrhjuligt fordon med en maxhastighet på 45 km/h och en förbränningsmotor med en slagvolym av max 50 kubikcentimeter. Om den har en elmotor gäller en kontinuerlig märkeffekt av högst fyra kilowatt. Har mopeden tre eller fyra hjul får den väga max 350 kilo.

Hur mycket vikt klarar en moppe?

Om mopeden har fyra hjul får vikten utan last vara högst 425 kg. Vid beräkningen av en fyrhjulig mopeds vikt skall i fråga om ett eldrivet fordon batterierna inte räknas in. En fyrhjulig moped med kupé kallas mopedbil.