:

Hur sätter man in toriska linser?

Innehållsförteckning:

 1. Hur sätter man in toriska linser?
 2. Kan man ha färgade linser?
 3. Var kan man köpa färgade linser?
 4. Måste man ha toriska linser?
 5. Hur sätter man in en lins?
 6. Vad ska man göra om man inte får ut sina linser?
 7. Finns det färgade multifokala linser?
 8. Hur länge kan man ha färgade linser?
 9. Hur mycket kostar färgade linser?
 10. Vart kan man köpa färgade linser i Göteborg?

Hur sätter man in toriska linser?

Toriska linser måste alltid sitta med rätt sida uppåt och får inte rotera på ögat. Om linserna rör sig på ögat påverkar det din synskärpa negativt. När man använder linser för astigmatism är det viktigt att linsen sitter rätt och inte rotera i ögat – för då hamnar styrkan fel.

Kan man ha färgade linser?

Vi har samlat ihop några vanliga frågor när det gäller färgade linser. Linser med färg kan man få med eller utan styrka vilket gör att alla kan använda dem oavsett om du har ett synfel eller inte.

Var kan man köpa färgade linser?

Hos Lensway hittar du alltid linser till låga priser. För att du ska känna dig trygg att köpa färgade linser till ett bra pris så erbjuder vi prisgaranti på alla våra kontaktlinser. Detta betyder att om du hittar dina linser billigare någon annanstans så matchar vi det priset.

Måste man ha toriska linser?

Svar: Du behöver mycket troligt toriska kontaktlinser för astigmatismkorrigering. För att välja rätt typ av kontaktlinser, ring en kontaktolog (eller ögonläkare / optometrist) och boka en tid för applikation av kontaktlinser. Du får reda på varför när du följer länken till kontaktlinsguiden .

Hur sätter man in en lins?

Så sätter du i dina kontaktlinser

 1. Steg 1 - förbered dig. - Tvätta händerna ordentligt med tvål och torka händerna med en luddfri handduk. ...
 2. Steg 2 - öppna upp ögonlocket. ...
 3. Steg 3 - sätta i kontaktlinserna. ...
 4. Steg 4 - kontrollera att linsen sitter rätt. ...
 5. Steg 5 - upprepa.

Vad ska man göra om man inte får ut sina linser?

OM det ändå händer att linsen har fastnat på ögat och du inte kan loss den utan att vara försiktig – använd ögondroppar eller linsvätska i ögat tills den egna tårproduktionen kommer igång, då brukar linsen lossna igen. Lossnar inte linsen ändå? Då är det dags att ringa ögonläkaren för hjälp.

Finns det färgade multifokala linser?

Färgade linser med styrka - är det möjligt? Färgade linser finns i många olika styrkor. Korrigeringen av brytningsfel påverkas inte av ett färgbyte på linsen, det är i princip som att använda dina vanliga linser eller glasögon.

Hur länge kan man ha färgade linser?

Nästan alla våra färgade linser är månadslinser. Det betyder att de håller i en månad från att du öppnat förpackningen, förutsatt att du följer skötselanvisningarna. Med andra ord ska du slänga linserna senast en månad efter att du öppnat dem, oavsett om du använt dem en eller trettio gånger.

Hur mycket kostar färgade linser?

Du kan räkna med någonstans mellan 1 kronor per månad för kontaktlinser. Behöver du någon form av speciallinser så kan det förstås bli dyrare. En sak som också påverkar priset är förstås var du handlar dina linser, oftast är det till exempel billigare att handla på nätet än hos optikern.

Vart kan man köpa färgade linser i Göteborg?

Här kan du köpa den! I butikerna har vi möjlighet att visa våra färgade linser från Air Optix Color och du kan prova dem på, men man kan även färga upp dina vanliga linser. Då måste vi sända dem för färgning hos Starlens eller Multilens i Mölnlycke. Butiken i Nordstan har störst utbud på lager.