:

Er 40 i feber farlig for barn?

Innehållsförteckning:

 1. Er 40 i feber farlig for barn?
 2. Når gå til lege ved feber barn?
 3. Hvor lenge kan et barn ha feber?
 4. Hva er feber hos små barn?
 5. Hvorfor er feber farlig?
 6. Hva kan man gjøre for å få ned feberen?
 7. Når skal man gi paracet til barn?
 8. Skal man vekke barn med feber?
 9. Hvor lenge er det vanlig å ha feber?
 10. Hvorfor får barn ofte feber?
 11. hvor ofte har barn ufarlig feber?
 12. hva er feber hos barn?
 13. hva er tilsyn for barn med feber?
 14. når barnet har feber?

Er 40 i feber farlig for barn?

Høy feber, over 40°, kan være en belastning for kroppen, imidlertid er feber i seg selv ikke farlig. Hvis temperaturen nærmer seg 42°, vil feberreaksjonen bremses av kroppen selv.

Når gå til lege ved feber barn?

Barnet har vondt for å puste eller pusten er veldig rask. Barnet ikke klarer å drikke. Feberen ikke går ned etter to-tre dager.

Hvor lenge kan et barn ha feber?

Barn tåler som regel feberen godt. Hvis barnet ikke er medtatt eller har nevneverdige plager, kan du vanligvis vente 2-3 dager før du kontakter lege. Husk at du bør måle om barnet faktisk har feber.

Hva er feber hos små barn?

Feber er kroppstemperatur på 38,0º C eller mer målt i endetarmen. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv.

Hvorfor er feber farlig?

Feber er en del av kroppens forsvar mot infeksjoner, og immunforsvaret jobber bedre på høyere temperaturer, mens virus og bakterier trives dårligere, sier Heier. Mer sjeldne årsaker til feber kan være heteslag, ved hjerneskade eller malign hypertermi.

Hva kan man gjøre for å få ned feberen?

Inntak av et paracetamol produkt som for eksempel Panodil kan lindre ubehaget og redusere feberen.

 1. Du kan hjelpe til med å senke kroppstemperaturen ved å legge en kald klut på pannen.
 2. Når kroppstemperaturen stiger vil du sannsynligvis svette mer. ...
 3. Om du kjenner deg varm, legg deg ned og hvil.

Når skal man gi paracet til barn?

Produkter med paracetamol er førstevalg ved feber. Barn bør generelt ikke få febernedsettende medisin før temperaturen er over 39 °C. Det er fordi immunforsvaret vårt jobber mer effektivt ved økt temperatur. Noe som kan bidra til at sykdommen raskere går over.

Skal man vekke barn med feber?

Barn med høy feber bør vekkes en gang midt på natten for å sjekke at alt er bra. - Vekk barnet og sørg for at du får kontakt. Dersom det er vanskelig eller barnet virker desorientert, skal du kontakte lege, råder Iversen. - Se til barnet før du selv legger deg og sett på vekkerklokka en gang midt på natten i tillegg.

Hvor lenge er det vanlig å ha feber?

Det kan være mange årsaker til din feber. Oftest vil det dreie seg om en banal virusinfeksjon. Mer enn 3-4 døgn: Noe tyder på at det ikke dreier seg om en banal virusinfeksjon.

Hvorfor får barn ofte feber?

Det er svært vanlig at barn i de første leveårene har hyppige feberepisoder som vanligvis forårsakes av gjentatte virusinfeksjoner. Spesielt i vinterhalvåret kan infeksjonene komme tett og kan noen ganger synes regelmessige eller gå over i hverandre.

hvor ofte har barn ufarlig feber?

 • Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 39,0 og 40,5 °C i 2–4 døgn. Feber i opptil en uke kan ses ved influensa eller primær herpesinfeksjon.

hva er feber hos barn?

 • Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. 39-40°C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig ...

hva er tilsyn for barn med feber?

 • Barn med feber skal derfor ha hyppig tilsyn. I visse tilfeller er det naturlig å anbefale tilsyn i løpet av natten. Råd om tilsyn må ta utgangspunkt i barnets alder, barnets tilstand og antatt diagnose. Det er viktig å forklare hva omsorgspersonene eventuelt skal se etter.

når barnet har feber?

 • Kontakt lege når barnet har feber og 1 er mindre enn tre måneder gammelt 2 er vanskelig å vekke på tider det normalt er våkent 3 gråter sammenhengende, mer høyfrekvent eller svakere enn normalt 4 blek/ blå hudfarge 5 slimhinnene i munnen er tørre 6 tisser sjelden eller klager over at det er vondt å tisse 7 puster fortere enn 60 ganger i minuttet eller har stønnende pust More ...