:

Måste man behandla OrganoWood?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man behandla OrganoWood?
  2. Varför testas konstruktionsvirke?
  3. Vad byggs och används trallvirke till?
  4. Var köpa OrganoWood?
  5. Hur får jag min trall grå?
  6. Vad menas med konstruktionsvirke?
  7. Varför Träbrist?

Måste man behandla OrganoWood?

Svar: För OrganoWood®-modifierat trallvirke standard rekommenderas att det ytbehandlas med OrganoWood® 02 Träskydd: Smuts- & vattenskydd på en gång när det lagts. Denna behandling kan därefter genomföras med ca 2-3 års intervall. Däremellan tvättas trallen årligen utifrån behov.

Varför testas konstruktionsvirke?

OrganoWood® konstruktionsvirke är ett miljöklassat alternativ till traditionellt tryckimpregnerat virke. ... Därmed behöver virket inte återvinnas som miljöfarligt avfall utan kan återvinnas som obehandlat virke enligt lokala föreskrifter.

Vad byggs och används trallvirke till?

VAD ANVÄNDS TRALL TILL? Den hyvlade ytan och de avrundadekanterna gör terrassbrädor till ett utmärkt val till både terrasser och trappsteg. Terrassbrädor är fin lösning, och ofta den billigaste, om du ska bygga en bänksits eller liknande, där du ska montera brädor vågrätt.

Var köpa OrganoWood?

OrganoWood träskyddssystem: + 10 440 eller www.welinoco.com.

Hur får jag min trall grå?

Idag har det blivit otroligt populärt att kisel-behandla sin altan eller trall. Det är ett sätt att förlänga hållbarheten på träet, minska risken för sprickor och påväxt, men mest av allt – en behandling som gör altanen vackert silvergrå.

Vad menas med konstruktionsvirke?

Hållfasthetsklassat virke används till bärande konstruktioner, såsom takstolar, bjälklag, ytterväggar och vissa innerväggar. C14 är den lägsta hållfasthetsklassen och kan användas till innerväggar, medan C24 används till övrig bärande konstruktion.

Varför Träbrist?

Den höga efterfrågan från världsmarknaden innebär en hög konkurrens om trävarorna vilket också kan leda till brist på många trävaror. Det finns exempelvis spekulationer om att sommarens altanvirke i värsta fall kan bli en bristvara, säger Christian Nielsen.