Hur lång tid tar en utredning hos Transportstyrelsen?
Innehållsförteckning:
- Hur lång tid tar en utredning hos Transportstyrelsen?
- Får man övningsköra under spärrtiden?
- Hur lång tid transportstyrelsen?
- Hur blir man av med sitt lämp?
- Kan man köra utan körkortstillstånd?
Hur lång tid tar en utredning hos Transportstyrelsen?
Handläggningstiden kan bli längre om ärendet kräver en vidare utredning. Hos Transportstyrelsen är de allra flesta ärenden som kräver en utredning handlagda inom fyra till fem månader, men det kan också förekomma att det finns utredningar som kräver en längre tid.
Får man övningsköra under spärrtiden?
Samma sak gäller för det här fallet, att du kan ansöka om körkortstillstånd när det återstår 6 månader av spärrtiden. Körkortstillståndet kan beviljas två månader innan spärrtidens utgång. När du fått körkortstillståndet kan du övningsköra igen.
Hur lång tid transportstyrelsen?
Rattfylleri Vid drograttfylleri är spärrtiden normalt 12 månader. Vid rattfylleribrott på grund av alkohol kan man i vissa fall få köra med alkolås, i stället för att ha körkortet återkallat. Då är spärrtiden minst 12 månader vid rattfylleri och minst 24 månader vid grovt eller upprepat rattfylleri.
Hur blir man av med sitt lämp?
Att bli av med lämpen, eller få en spärrtid på sitt körkortstillstånd, innebär helt enkelt att du har gjort något som gör att du inte anses vara lämplig som körkortstagare under en viss tid framöver. När tiden är ute kan du sedan ansöka om körkortstillstånd igen.
Kan man köra utan körkortstillstånd?
Det finns många steg att klara av innan du äntligen har ditt körkort i handen. Det första steget är att ansöka om ett körkortstillstånd. Utan det får du inte övningsköra, varken privat eller på trafikskola. Tänk också på att ditt körkortstillstånd måste vara giltigt när du gör ditt förarprov.