:

Kan man bli veterinär om man går samhäll?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man bli veterinär om man går samhäll?
  2. Vilka utbildningar krävs för veterinär?
  3. Kan man bli veterinär om man går ekonomi?
  4. Vad ska man ha för betyg för att bli veterinär?
  5. Hur mycket tjänar en veterinär i USA?

Kan man bli veterinär om man går samhäll?

Men visst kan du slutligen bli veterinär oavsett vilket gymnasieprogram du har gått. På Samhällsprogrammet har du redan grundläggande högskolebehörighet, så det behöver du inte lägga till. För att bli veterinär är behörigheten är grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4.

Vilka utbildningar krävs för veterinär?

För att bli veterinär är det bästa valet att läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap i gymnasiet. Där får du den grundläggande behörighet samt särskild behörighet i matematik, fysik, kemi och biologi som krävs för att kunna söka till veterinärprogrammet.

Kan man bli veterinär om man går ekonomi?

Hej, Om du vill bli veterinär så är det bara Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktning som ger den behörigheten. För att bli behörig till veterinärprogrammet på universitet/högskola behöver man nämligen grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4.

Vad ska man ha för betyg för att bli veterinär?

Antagningspoängen till högskolan varierar från år till år, men för att komma in på veterinärprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet krävs över 21 poäng, vilket betyder A i alla ämnen + meritpoäng.

Hur mycket tjänar en veterinär i USA?

USA framstår som något av ett drömland för veterinärer. Snittlönen ligger på 99 000 dollar per år, vilket med dagens höga dollarkurs (9:04) motsvarar 894 960 kronor.