:

Hur långt tid tar det att bli undersköterska?

Innehållsförteckning:

  1. Hur långt tid tar det att bli undersköterska?
  2. Hur många timmar praktik undersköterska?
  3. Hur kan man utbilda sig till undersköterska?
  4. Kan du läsa en utbildning till undersköterska?
  5. Kan du bli undersköterska på Komvux?

Hur långt tid tar det att bli undersköterska?

Utbildningen till undersköterska är tre år och på gymnasienivå. Om du vill läsa till sjuksköterska är den utbildningen också tre å och hålls på högskola eller universitet.

Hur många timmar praktik undersköterska?

högst 8 timmar per dag, 40 timmar i veckan.

Hur kan man utbilda sig till undersköterska?

  • Man kan utbilda sig till undersköterska genom att gå Vård- och omsorgsprogrammet inom gymnasieskolan. Man kan även läsa Vård- och omsorgsprogrammet genom Komvux och på så sätt bli behörig att arbeta som undersköterska. Det finns även ett antal yrkesutbildningar som man kan gå för att utbilda sig till undersköterska.

Kan du läsa en utbildning till undersköterska?

  • Du som vill läsa en utbildning till undersköterska ska kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker och där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig. För att bli undersköterska ska du gå vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller en motsvarande vuxenutbildning till undersköterska.

Kan du bli undersköterska på Komvux?

  • För att bli undersköterska ska du gå vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller en motsvarande vuxenutbildning till undersköterska. Kontakta din kommun för ansökan. En utbildning på komvux motsvarar den som du får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.