:

Vilken antibiotika mot öroninflammation?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken antibiotika mot öroninflammation?
  2. Hur snabbt hjälper antibiotika mot öroninflammation?
  3. Varför behöver du inte alltid antibiotika?
  4. Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?
  5. Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?
  6. Kan öroninflammation gå över av sig själv?

Vilken antibiotika mot öroninflammation?

Om ditt barn är under ett år eller över tolv år och har en säker öroninflammation ger läkaren penicillin. Dubbelsidig öroninflammation hos barn under två år behandlas också med penicillin, liksom alla öroninflammationer där trum- hinnan brustit.

Hur snabbt hjälper antibiotika mot öroninflammation?

Antibiotikabehandling. I de fall antibiotika ordineras rekommenderas i första hand penicillin V i högdos under 5 dagar (Fakta 3).

Varför behöver du inte alltid antibiotika?

  • Du behöver inte alltid antibiotika. Du behöver inte alltid antibiotika. Kroppen klarar av att bekämpa många infektioner själv, utan antibiotika. Därför är en viktig uppgift för läkaren att bedöma om en infektion behöver behandlas med antibiotika överhuvudtaget.

Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?

  • Den vanligaste orsaken till att du inte blir bra trots att du har tagit antibiotika är att infektionen inte beror på bakterier, utan på virus. Det finns också andra orsaker till att du inte blir bra: Du har fått fel sorts antibiotika. Du har fått för låg dos.

Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?

  • Det finns olika grupper av antibiotika som verkar på olika sätt och på olika bakterier: 1 Penicilliner 2 Cefalosporiner 3 Tetracykliner 4 Makrolider 5 Kinoloner 6 Trimetoprim och sulfonamider.

Kan öroninflammation gå över av sig själv?

  • Öroninflammation är vanligast hos barn, men även vuxna kan få det. Ofta kommer öroninflammation i samband med en förkylning. Öroninflammation brukar gå över av sig själv, men ibland behövs behandling. Öroninflammation brukar börja plötsligt och gå över på några dagar. Det kallas därför akut öroninflammation eller akut otit.