:

Hur ofta uppdateras alla bolag?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta uppdateras alla bolag?
  2. När kommer nya årsredovisningar?
  3. Hur hittar man gamla företag?
  4. Vad är stiftelser som grundats av företag?
  5. Hur har stiftelserna finansierats?
  6. Hur bildas en vanlig stiftelse?

Hur ofta uppdateras alla bolag?

Dina uppgifter hos SCB ändras genom verksamt.se. Det tar ungefär två veckor innan uppgifterna uppdaterasallabolag.se.

När kommer nya årsredovisningar?

Årsredovisningen ska vara hos oss senast sju månader efter räkenskapsårets slut. ... Är dagen då det gått sju månader en helgdag räcker det med att årsredovisningen är hos oss den första vardagen efter helgdagarna.

Hur hittar man gamla företag?

Sök i Aktiebolag - Riksarkivet - Sök i arkiven. Ange namnet på ett registrerat företag. Ange samtliga eller något av personens förnamn. Fullständigt namn ger en mer exakt sökning.

Vad är stiftelser som grundats av företag?

  • Stiftelser som grundats av företag för att främja arbetstagares trygghet i form av sociala förmåner kallas ibland företagsstiftelser men benämns också tryggandestiftelser. Regler för dessa stiftelser finns i tryggandelagen. Lagen reglerar två slags stiftelser, pensionsstiftelser och personalstiftelser.

Hur har stiftelserna finansierats?

  • Dessa stiftelser har i huvudsak finansierats genom årliga bidrag och inte genom en varaktig förmögenhetsdisposition vid bildandet. Exempel är Norrlandsfonden och Stiftelsen Svenska Filminstitutet. Det har också varit vanligt att kommunal verksamhet bedrivits i stiftelseform t.ex. kollektivtrafik, bostadsbolag och fastighetsförvaltning.

Hur bildas en vanlig stiftelse?

  • En vanlig stiftelse bildas genom att en eller flera stiftare avskiljer en viss egendom till en självständig, varaktig förvaltning för ett bestämt ändamål. En stiftelse behöver ett skriftligt så kallat stiftelseförordnande, till exempel ett testamente eller ett brev, om hur stiftelsen ska skötas.