:

Hur ska en skidjacka sitta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska en skidjacka sitta?
  2. Vilken skidjacka ska jag välja?
  3. Vad är en skidjacka?
  4. Vad är en bra skidjacka?
  5. Hur ska Termobyxor sitta?
  6. Vad är bra skidkläder?
  7. Vad är fodrat?
  8. Vad menas med fodrad jacka?

Hur ska en skidjacka sitta?

En annan detalj värd att titta lite extra på är blixtlåset. – På vinter- och skidjackor bör du ha en så kallad front placket, en tygbit under dragkedjan. Även om du har en synlig dragkedja bör det sitta något under den så att det inte blåser in när du åker skidor.

Vilken skidjacka ska jag välja?

Om du åker när det är minusgrader kanske du inte ens behöver ett vattentätt material, då räcker det om jackan bara är lite vindtät. Men om du vill ha ett plagg som du kan använda under längre tid och som passar många vädersituationer skulle jag inte välja ett plagg under 10 000 millimeter vattenpelare.

Vad är en skidjacka?

Förr var en fodrad skidjacka = en isolerad täckjacka med vattentätt yttersta lager. Idag har dunjackan vunnit slaget om en modern fodrad skidjacka. ... En dunjacka kan man på ett annat sätt ”gosa ner sig i” än ett skalplagg med förstärkningsplagg. Var noga med hur dunjackan känns runt ditt ansikte.

Vad är en bra skidjacka?

Bästa skidjackan i testet är Norröna Lofoten Gore-Tex Insulated. Det här är ingen billig jacka men du får verkligen vad du betalar för. Den är fjord i ventilerande- och vattenavvisande Gore-Tex, har smarta ventilationsöppningar, bra fickor, luva som går över hjälmen och snölås i både armar och midja.

Hur ska Termobyxor sitta?

Komfort. Tänk på att skidbyxorna ska sitta bra. Detta är byxor du ska röra dig i, så de ska inte spänna eller sitta för tight någonstans. Man kan absolut ha en lite tightare byxa, men då ska man absolut se till att ha en byxa med stretch i.

Vad är bra skidkläder?

Vet man med sig att man ska gå en del, till exempel en kortare topptur, är givetvis ett par skalbyxor med bra ventilation ett bra val. Är man däremot ofta väldigt frusen, så kanske ett par fodrade byxor passar bättre. Många skidbyxor har ventilation i form av öppningsbara dragkedjor, till exempel vid insidan på låren.

Vad är fodrat?

Anledningen till att fodra ett textilföremål kan variera. I plagg handlar det ofta om att dölja och skydda avigsidans sömmar, ge bättre stadga, fall eller följsamhet och att göra plagget varmare. Handsydda hemtextilier fodras för det mesta för att dölja och skydda avigsidan.

Vad menas med fodrad jacka?

Dunjacka är en jacka fodrad med dun, ofta från gås eller and. Dunjackans yttertyg kan vara gjort av textil eller nylon. Yttertyget är ofta impregnerat för att bättre motstå väta. Dunets goda värmeisolering gör att dunjackor är populära i kallt klimat.