:

Hur lång kuststräcka mot Atlanten har Spanien och Portugal tillsammans?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång kuststräcka mot Atlanten har Spanien och Portugal tillsammans?
  2. Vad heter den stora halvön där Spanien och Portugal ligger?
  3. Vilka länder ligger på den Pyreneiska halvön?
  4. Vad är Sydligaste Portugal?
  5. Vad är Portugals huvudstad?
  6. Vad är landet Portugal?

Hur lång kuststräcka mot Atlanten har Spanien och Portugal tillsammans?

Spanien är ett land som till stor del består av ca 360 mil kust. Landet har kust mot både Medelhavet och Atlanten, men det är förstås främst öster om Gibraltar som de bästa förhållandena för sol och bad finns.

Vad heter den stora halvön där Spanien och Portugal ligger?

Karta över Iberiska halvön (Spanien och Portugal)

Vilka länder ligger på den Pyreneiska halvön?

Iberiska halvön, eller Pyreneiska halvön, är en halvö i sydvästra Europa, bestående av de självständiga staterna Spanien, Portugal och Andorra, det brittiska territoriet Gibraltar och en del av det franska departementet Pyrénées-Orientales.

Vad är Sydligaste Portugal?

  • Sydligaste Portugal har ett medelhavsklimat, som är jämförbart med södra Spanien. Andra större floder är Douro, Minho och Guadiana, som precis som Tejo alla har sina källor i Spanien. En annan viktig flod, Mondego, har sin källa i Serra da Estrela, de högsta bergen i Portugal (1 993 meter över havet).

Vad är Portugals huvudstad?

  • Portugals huvudstad är Lissabon. Under 1400- och 1500-talen var Portugal ett av världens ekonomiska, politiska och kulturella centra, med kolonier i Sydamerika, Afrika och Asien och med flera kända upptäcktsresande som Bartolomeu Dias, Vasco da Gama, Pedro Álvares Cabral och Magellan.

Vad är landet Portugal?

  • Landet Portugal (Republiken Portugal) är en stat på den Iberiska halvön och ligger i sydvästra Europa. Landet gränsar till Spanien i norr och öster och har endast kust mot Atlanten. Till landet hör även ögruppen Azorerna som ligger i Atlanten väster om Portugal samt ön Madeira.