:

Hur lång kan en internet kabel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång kan en internet kabel?
  2. Hur ser en nätverkskabel ut?
  3. Vilken Cat kabel?
  4. Vilka ledarpar används i nätverkskabeln?
  5. Vad är standarden för nätverkskabeln Cat 8?
  6. Vilken kabel kan man ansluta till Smart TV?

Hur lång kan en internet kabel?

OBS!

KategoriLängd (meter)Bandbredd
Cat5100 m100 Mhz
Cat5e100 m100 Mhz
Cat6100 m (55 m för 10 Gbit/s)250 Mhz
Cat6a100 m500 Mhz

Hur ser en nätverkskabel ut?

Den vanligaste typen av nätverkskabel är ethernet-kabel, närmare bestämt partvinnad kabel med RJ-45-kontakt. Denna kabel är helt digital, och den enda typ som stöds av vanliga nätverksenheter för konsumenter.

Vilken Cat kabel?

Du skall använda en kabel som har beteckningen CAT5e eller CAT6. I CAT5e kan du köra 1 Gbit/s och med CAT6 10 Gbit/s . Använder du nätverkskabel märkt CAT6 får du inga problem med hastigheten hemma. För att minska störningarna i en nätverkskabel är trådarna tvinnade i par (där av namnet TP-kabel, twisted pair).

Vilka ledarpar används i nätverkskabeln?

  • I vanliga 10/100 Mb/s-nätverk används bara två av de fyra ledarparen i nätverkskabeln. En kabeldelare tar de två aktiva ledarparen från varje nätverkskabel och kopplar ihop dem på en gemensam kabel där alla fyra ledarpar används.

Vad är standarden för nätverkskabeln Cat 8?

  • Nätverkskabel Cat 8 (den nyaste standarden) Längd (max): 100 m. Observera att kablarnas maximala längd är avhängig kabelns skärmning. Det innebär att även om en standard tillåter en kabellängd på 100 meter, så finns det kablar som i samma standard som är bara certifierade för kortare längder.

Vilken kabel kan man ansluta till Smart TV?

  • Det finns många varianter av nätverkskablar, till exempel Cat 5, Cat 6, Cat 7 och Cat 8. Det har fått en av PC-tidningens läsare att undra vilken kabel som är den rätta för att ansluta en smart-tv till nätverket. 22 januari 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen