:

Hur stor Laddbox?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor Laddbox?
  2. Vilken laddkabel?
  3. Hur lång laddkabel elbil?
  4. Vad behövs för Laddbox?
  5. Hur mycket laddar en Laddbox?
  6. Hur mycket laddar en laddhybrid?
  7. Vilken laddkabel passar min bil?

Hur stor Laddbox?

En 3,7kW laddbox använder 16A i enfas och funkar för de flesta. De vanligaste villasäkringarna är nämligen 20A eller 25A, så boxen kan användas utan problem. En 3,7kW-laddbox kan ladda cirka två mils bilkörning i timmen, vilket betyder att över en natt har cirka 20 mil elbilskörning laddats.

Vilken laddkabel?

Allra snabbast går det att ladda via 3-fas, vilket vi har kablar för, men din elbil måste också ha stöd för 3-fasladdning. Om du snarare har en laddhybrid med något mindre batteri, alternativt om du laddar längre perioder (t. ex. över natten), räcker en kabel med mindre laddningseffekt ofta gott och väl.

Hur lång laddkabel elbil?

Laddkablar för elfordon finns i olika längder, vanligtvis mellan 4 till 10 m. En längre kabel ger dig mer flexibilitet, men är också tyngre, klumpigare och dyrare. Om du inte vet att du behöver den extra längden räcker det oftast med en kortare kabel.

Vad behövs för Laddbox?

Så funkar laddbox med lastbalansering De flesta laddboxar för hemmet kräver att du har minst 16 Ampere (A) huvudsäkring. En villa har ofta 20A huvudsäkring, men det kan variera från 16A-25A.

Hur mycket laddar en Laddbox?

Hur snabbt laddas bilen? Hur snabbt du kan ladda beror som sagt på hur stort batteri din bil har. Förenklat kan man ändå säga att med en laddbox på 3,7 kW laddar du cirka två mil per timme och med en laddbox på 11 kW laddar du cirka sex mil på en timme.

Hur mycket laddar en laddhybrid?

– En laddhybrid tar omkring tre till fyra timmar för att laddas fullt när den är inkopplad i en laddbox. En elbil med trefassystem kan ta dubbla den tiden, eller längre. En laddbox kan ladda en Volvobil med 3,7 kilowattimmar på en timme, eller ungefär två mil i timmen.

Vilken laddkabel passar min bil?

De flesta bilar har en typ 2-kontakt, men vissa har typ 1. Då måste du ha en laddkabel av typ 1 i ena änden, och typ 2 i den andra änden för att den ska passa i bilen respektive i laddstationen.