:

Vad är t dyckert?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är t dyckert?
  2. Vilken spik lister?
  3. Vilken spik till golvlister?
  4. Vilken dyckert?
  5. Vilken typ av spikpistol?

Vad är t dyckert?

Dyckert är en spik utan huvud alternativt väldigt litet huvud, detta för att inte synas. Används främst vid lister och foder för dörrar och fönster.

Vilken spik lister?

Spika listverk som är bredare än 5 centimeter i båda kanter och med högst 60 centimeter spikavstånd. Det rekommenderas att längden på spiken är tre gånger tjockleken på listen. På spikpistol rekommenderar vi 50 millimeter. Om du väljer att spika en vit list kan du med fördel välja en vit spik.

Vilken spik till golvlister?

Lister spikas med listspik eller dyckert – alternativt med listskruv. Spikning/skruvning ska inte spräcka listerna. Det ska därför göras minst 150 mm från kapände och gärna med spik som fått spetsen stukad eller avnypt och med förborrning och försänkning när det gäller skruv.

Vilken dyckert?

Att ha rätt längd på dyckert är avgörande för ett bra resultat. Regeln är enkel: dyckerten ska vara tre gånger så lång som tjockleken på materialet du ska fästa. Exempel: om materialet är 15 mm tjockt ska dyckerten vara 45 mm lång.

Vilken typ av spikpistol?

Tryckluftsdrivna spikpistoler är kraftfulla, vilket gör dem särskilt användbara vid exempelvis stomspikning och takläggning. Batteridrivna spikpistoler är tyngre men mer mobila än tryckluftsdrivna spikpistoler, som är kopplade med slang till en kompressor.