:

Hur lång uppsägningstid efter 5 år?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång uppsägningstid efter 5 år?
  2. Hur lång uppsägningstid har man efter 10 år?
  3. Hur lång uppsägningstid har man som tjänsteman?
  4. Hur lång uppsägningstid kollektivavtal?
  5. Hur lång uppsägningstid har jag efter 65 år?
  6. Vad är sammanlagd anställningstid?
  7. Vad gäller avtal om anställningsskydd?
  8. Vad är ett timanställningsavtal?
  9. Kan du själv avbryta din anställning enligt LAS?

Hur lång uppsägningstid efter 5 år?

Anställd i mellan 4 och 6 år - 3 månaders uppsägningstid. Anställd i mellan 6 till 7 år - 4 månaders uppsägningstid. Anställd i mellan 8 till 9 år - 5 månaders uppsägningstid. Anställd i 10 år eller längre - 6 månaders uppsägningstid.

Hur lång uppsägningstid har man efter 10 år?

Uppsägningstider om arbetsgivaren säger upp dig och det inte finns kollektivavtal

Sammanlagd anställningstidUppsägningstid från arbetsgivarens sida
Minst 4 år men kortare än 6 år3 månader
Minst 6 år men kortare än 8 år4 månader
Minst 8 år men kortare än 10 år5 månader
Minst 10 år och mer6 månader

Hur lång uppsägningstid har man som tjänsteman?

Vanligtvis är uppsägningstiden 1-3 månader, beroende på hur länge du arbetat hos arbetsgivaren. Saknar din arbetsplats kollektivavtal har du enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid, om du inte kommit överens om annan uppsägningstid i ditt anställningsavtal.

Hur lång uppsägningstid kollektivavtal?

Vanligtvis är uppsägningstiden 1-3 månader, beroende på hur länge du arbetat hos arbetsgivaren. Saknar din arbetsplats kollektivavtal har du enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid, om du inte kommit överens om annan uppsägningstid i ditt anställningsavtal.

Hur lång uppsägningstid har jag efter 65 år?

Det är alltså en rättighet för dig att stanna kvar i anställning, ingen skyldighet. Om arbetsgivaren inte vill att du ska fortsätta arbeta när du har blivit 68 respektive 69 år. Du har rätt till en månads uppsägningstid.

Vad är sammanlagd anställningstid?

  • Med sammanlagd anställningstid menas att varje dag som du varit anställd av arbetsgivaren ska räknas med. Det behöver inte vara fråga om sammanhängande anställningstid, så om du tidigare haft en tidsbegränsad anställning, varit föräldraledig, studieledig, sjuk eller tjänstledig räknas den tiden med.

Vad gäller avtal om anställningsskydd?

  • Om anställningen ska vara tidsbegränsad måste det framgå av ett skriftligt avtal för att det ska gälla. Lagen om anställningsskydd (LAS) ... Att ha timanställda betyder bara att du betalar de anställda per timme. ... Ett anställningsavtal är ett avtal mellan dig som arbetsgivare och den anställda.

Vad är ett timanställningsavtal?

  • Timanställning. Timanställning är inte en anställningsform. ... Anställningsavtal. Ett anställningsavtal är ett avtal mellan dig som arbetsgivare och den anställda. Anställningsavtalet kan vara muntligt, men vissa väsentliga delar måste du lämna skriftligt.

Kan du själv avbryta din anställning enligt LAS?

  • Om du själv vill avbryta din anställning har arbetstagaren rätt till åtminstone en månads uppsägningstid enligt LAS. Du kommer med andra ord att behöva arbeta i minst en månad efter att du har lämnat in din uppsägning.