:

Vad visar Bredbandskollen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad visar Bredbandskollen?
  2. Hur gör man Bredbandskollen?
  3. Hur ser jag hastigheten på mitt bredband?
  4. Varför visar Bredbandskollen fel?
  5. Hur snabb är uppkopplingen?
  6. Vad har jag för stadsnät?

Vad visar Bredbandskollen?

Bredbandskollen är ett oberoende konsumentverktyg som hjälper dig som är bredbandskund att på ett enkelt sätt testa och utvärdera din internetanslutning, både på stationära och mobila enheter.

Hur gör man Bredbandskollen?

Så här använder du Bredbandskollen Öppna en browser (webbläsare) och gå in på www.bredbandskollen.se. Här nedanför ser du hur landningssidan ser ut i webbläsaren på en dator.

Hur ser jag hastigheten på mitt bredband?

Vi har tidigare skrivit om hur du kan göra ett bredbandstest genon att mäta hastigheten på ditt bredband på Bredbandskollen.se. I Sverige är Bredbandskollen det mest kända verktyget för att mäta internethastighet men faktum är att det finns andra gratisverktyg för den som vill testa bredbandshastigheten.

Varför visar Bredbandskollen fel?

Webbläsartillägg kan orsaka problem med Bredbandskollen Vissa webbläsartillägg, plug-ins, kan orsaka felaktigt låga mätresultat vid mätning på Bredbandskollens webbsida.

Hur snabb är uppkopplingen?

Vilken hastighet kan jag få via olika infrastrukturer?

TypInfrastrukturMaxhastighet (Mbit/s)
FastVDSL60 Mbit/s
FastRadiolänk100 Mbit/s
FastKabel-tv1 200 Mbit/s
FastFiber10 000 Mbit/s

Vad har jag för stadsnät?

Du kan ta reda på vilket stadsnät din bostad tillhör genom att ange din adress i sökrutan högst upp på sidan. Då får du upp vilka erbjudanden och priser som är tillgängliga för dig. Du kan även prata med din fastighetsägare eller hyresvärd för att ta reda på vilket stadsnät din bostad är ansluten till.