:

Varför Springcykel?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Springcykel?
  2. När kan man använda Springcykel?
  3. När ska man lära sig cykla?
  4. Vilken balanscykel ska man köpa?
  5. Är Springcyklar bra?

Varför Springcykel?

Med springcykeln använder barnet sina fötter både för att få fart och för att bromsa. Erfarenheten visar att många barn snabbt hittar balansen, och därefter enklare kan gå över till en vanlig cykel.

När kan man använda Springcykel?

Vi rekommenderar att börja med en balanscykel utan trampor, då det är bättre att lära sig hålla balansen innan man lär sig trampa. Balanscykel finns från ca 1,5 år upp till ca 4 år.

När ska man lära sig cykla?

Vid 5-6 års ålder är barn redo att lära sig cykla på en vanlig cykel. Innan dess är en springcykel/ balanscykel eller en trehjuling ett bättre alternativ. Men hur gör man för att lära barn cykla? Vi har samlat fem tips.

Vilken balanscykel ska man köpa?

Eftersom barn växer relativt fort så är det bäst att köpa en cykel med en maximal sadelhöjd (högsta läget sadeln kan ställas in på) på minst 5 cm över barnets nuvarande innerbenslängd. De flesta cyklarna kommer att passa barnet i 2 till 3 år eller tills de går upp till en vanlig barncykel.

Är Springcyklar bra?

Under de senaste åren har springcykeln blivit en otroligt populär leksak för mindre barn. Cykeln är mycket rolig att använda sig av, men kan också vara till hjälp för ditt barns utveckling. Inte nog med att den tränar upp balansen, så gör den det även enklare när det är dags att cykla på en vanlig cykel.