:

Vad ska man göra för att kunna göra pull ups?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man göra för att kunna göra pull ups?
  2. Vad tränar man när man kör pull ups?
  3. Hur lång tid tar det att lära sig pull ups?
  4. Vad tränar man när man kör chins?
  5. Hur ofta kan man träna pull ups?

Vad ska man göra för att kunna göra pull ups?

Stå på en låda, hoppa upp och sänk dig ner så långsamt som möjligt tills du hänger i helt raka armar igen. När du har kommit i gång med dina excentriska pull ups, kan du pröva att göra en riktig pull up ända från botten.

Vad tränar man när man kör pull ups?

Pull-ups aktiverar huvudsakligen dina lats, de vingformade musklerna som löper längs ryggen och sträcker sig ut mot sidorna och höfterna. Men de är också bra för armar (biceps, underarmar och triceps), axlar, bröst, mellanrygg, övre rygg och alla små muskler längs ryggraden (erector spinae).

Hur lång tid tar det att lära sig pull ups?

Det tog mig tre år av träning innan jag kunde bocka av min första – även om den tiden hade kunnat kortas ner om jag hade tränat mer fokuserat. Även med ett bra fokus krävs det dock mycket övning för att nöta in rörelsen och bygga den muskelmassa som är nödvändig för att orka dra upp din kroppsvikt.

Vad tränar man när man kör chins?

Men de muskler du jobbar med när du gör chins är inte armarna, utan ryggen, närmare bestämt de stora ryggmusklerna latissimus dorsi, eller lats som de ofta kallas. Latsen är de där vingarna som simmare och gymnaster liksom kan fälla ut på sidorna av ryggen, under armhålorna.

Hur ofta kan man träna pull ups?

Det gäller att lägga ner hårt arbete och att göra det kontinuerligt. Att bara träna någon gång då och då kommer inte göra dig starkare. Satsa på att göra någon eller några av ovanstående övningar 3 gånger i veckan så borde du inom några månader kunna göra din första chin/pull up beroende på vilket utgångsläge du hade.