:

Vad betyder kvalifikationsnivå SeQF?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder kvalifikationsnivå SeQF?
  2. Vad är SeQF nivå 5?
  3. Vad är kvalifikationsnivå?
  4. Vad betyder SeQF?
  5. Vad är en KY utbildning?
  6. Vad finns det för YH-utbildning?
  7. Vad är skillnaden mellan yrkeshögskola och yrkesutbildning?

Vad betyder kvalifikationsnivå SeQF?

De kvalifikationer som är inplacerade på nivåerna 4-6 kännetecknas av ytterligare fördjupning och specialisering, utvecklat kritiskt tänkande och förmåga att leda i förhållande till nivåerna 1-3.

Vad är SeQF nivå 5?

Sveriges referensram för kvalifikationer (SeQF) har refererats (kopplats) till EQF för att underlätta jämförelser av kvalifikationer mellan länder. SeQF har samma antal nivåer som EQF och SeQF 5 har sin motsvarighet i EQF 5. EQF fungerar som en nyckel för jämförelser.

Vad är kvalifikationsnivå?

De kvalifikationer som är inplacerade på nivåerna 1-3 kan sammanfattas med begrepp som grundläggande kunskaper och färdigheter med en tilltagande fördjupning och i deskriptorn kompetens med ökande förmåga till självständighet, ansvarstagande och värdering av egna och andras resultat.

Vad betyder SeQF?

Sveriges referensram för kvalifikationer SeQF är ett system för att klassificera och utforma kvalifikationer för att säkerställa deras tydlighet, överförbarhet och kvalitet. Det är ett översättningsverktyg som beskriver olika kvalifikationer i form av läranderesultat.

Vad är en KY utbildning?

KY (kvalificerad yrkesutbildning) är den tidigare benämningen på yrkeshögskoleutbildningar, idag förkortat YH. KY-utbildningar var en eftergymnasial utbildning på högskolenivå som togs fram för att matcha arbetslivets krav på kompetens.

Vad finns det för YH-utbildning?

YH-utbildningar är statsfinansierade eftergymnasiala yrkesutbildningar med stark koppling till arbetslivet. En YH-utbildning ska svara mot ett verkligt behov i arbetslivet. Därför deltar arbetslivet både i utformningen av utbildningen och genom att ställa sina arbetsplatser till förfogande under delar av utbildningen.

Vad är skillnaden mellan yrkeshögskola och yrkesutbildning?

Yrkesutbildningar har som regel en praktikperiod under utbildningen men sällan 1/3 som KY-utbildningarna alltid erbjuder. ... YH-utbildningarna är från ett halvår långa (100 YH-poäng) och uppåt. Om utbildningen är ett år lång kan den avslutas med en yrkeshögskoleexamen.