:

Vad är skillnaden mellan individuellt val och Programfördjupning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden mellan individuellt val och Programfördjupning?
  2. Vad är program fördjupning?
  3. Vilka individuella val är bäst?
  4. När gör man individuellt val gymnasiet?
  5. Vilka kurser får erbjudas som individuellt val?
  6. Måste man ha individuellt val?
  7. Vad är programstruktur?
  8. Vad är ett IV program?
  9. Har man individuellt val i trean?

Vad är skillnaden mellan individuellt val och Programfördjupning?

Inom programfördjupningen kan man alltså inte läsa vilka kurser som helst utan man måste välja kurser som skolan erbjuder och som är tillåtna inom programmet. Individuellt val är kurser som du kan läsa som är intressanta för dig och som skolan erbjuder.

Vad är program fördjupning?

Programfördjupningen ska ge utrymme för specialisering inom programmets karaktär. Här kompletterar och fördjupar du dina kunskaper. Vilka ämnen och kurser som finns att välja på skiljer sig mellan olika skolor. Vissa har ett färdigt paket med kurser som ingår i programmet.

Vilka individuella val är bäst?

Om det inte är någon kurs som du saknar för de utbildningar du vill gå så kan du välja vilken kurs som helst som individuellt val. Du kan gå och diskutera saken med din studie-och yrkesvägledare i skolan om du har svårt att välja.

När gör man individuellt val gymnasiet?

Om du vet att det är någon speciell gymnasiekurs som du vill gå men som inte ingår i ditt gymnasieprogram kan du välja den som individuellt val. Till exempel så kanske du vill lägga till matte 3 på Samhällsprogrammet som annars bara har upp till matte 2.

Vilka kurser får erbjudas som individuellt val?

Aktuella bestämmelser för individuellt anpassat program svenska eller svenska som andraspråk, kurserna 1, 2 och 3, engelska, kurserna 5 och 6, och. matematik, kursen 1.

Måste man ha individuellt val?

Hej, Du måste fråga din skola om det. Normalt så har alla ett individuellt val på 200 poäng som ingår i programmet men det kan vara så att din skola har planerat in handbollen på de poängen.

Vad är programstruktur?

Programstrukturer – så är programmen uppbyggda. Programmen är uppbyggda av kurser i olika ämnen. Dessa är uppdelade i ett antal kategorier: gymnasiegemensamma ämnen, programgemensamma ämnen, inriktningsämnen, individuellt val, gymnasiearbete och programfördjupning.

Vad är ett IV program?

i.v., förkortning för intravenös, in(ne) i en ven.

Har man individuellt val i trean?

Under din tid på gymnasiet ska du välja 200 poäng individuellt val. Du läser 100 poäng i tvåan och 100 poäng i trean, men du väljer hela ditt individuella val nu när du går i ettan. Skolan avgör i vilken årskurs du kommer att få dina kurser om du väljer kurser som kan gå i både år 2 eller 3.