:

Kan man vara sjukskriven och ta ut semester samtidigt?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man vara sjukskriven och ta ut semester samtidigt?
  2. Är VAB dagar Semestergrundande?
  3. Hur räknas semesterdagar när man jobbar deltid?
  4. Vad händer när man tar ut semester när man är sjukskriven?
  5. Vad händer med mina semesterdagar vid tjänstledighet?

Kan man vara sjukskriven och ta ut semester samtidigt?

Ja, du kan ta ut semester under tiden som du är sjukskriven. Är du sjukskriven på deltid ansöker du om semester precis som vanligt. Är du sjukskriven på heltid kan du inte utnyttja ledigheten på samma sätt, men det kan vara möjligt att komma överens med arbetsgivaren om saken.

Är VAB dagar Semestergrundande?

Föräldraledighet. ... Samma sak gäller om du behöver ledighet med tillfällig föräldrapenning, till exempel vård av sjukt barn (VAB) eller de första tio dagarna efter barnets födsel. Även här är högst 120 dagar per intjänandeår (180 dagar för ensamstående föräldrar) semesterlönegrundande.

Hur räknas semesterdagar när man jobbar deltid?

Arbetar du deltid, till exempel 80 procent, men fördelat över 5 dagar per vecka, så påverkas inte antalet semesterdagar som du har rätt till (vanligen 25 dagar). ... För den som inte arbetar regelbundet fem dagar per vecka måste semesterledigheten räknas om för att stämma med lagens 25 dagar.

Vad händer när man tar ut semester när man är sjukskriven?

Om du själv blir sjuk, så kan du inte ägna semestern åt det du tänkt. Därför har du rätt att avbryta semestern, för att vid ett senare tillfälle ta ut de semesterdagar, som du varit sjuk. Motsvarande gäller om barnen blir sjuka under semestern. Då går det att byta semesterdagar mot tillfällig föräldrapenning.

Vad händer med mina semesterdagar vid tjänstledighet?

Det beror på varför du är tjänstledig. ... tjänstledighet i samband med att du tar ut föräldrapenning ger viss rätt att vara semestergrundande. Om du är tjänstledig "bara" för att vara ledig ex långresa, tjänar du inte in semester under den perioden vilket kan leda till att du inte tjänar in full semester.