:

Hur lär man sig finska snabbt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lär man sig finska snabbt?
  2. Är finska lätt?
  3. Hur du lär dig finska?
  4. Hur säger man hej i Åbo?
  5. Är finska ett svårt språk?

Hur lär man sig finska snabbt?

Lär dig finska på nätet både snabbt och framgångsrikt med den finska språkappen LinGo Play. Du kommer att hitta många gratislektioner i finska med flashcards, ord och fraser. När du har lärt dig hur appen fungerar kan du fortsätta använda den i vardagen, närhelst du vill. Du kan uppnå vilken kunskapsnivå du vill.

Är finska lätt?

– Några språk är lättare än andra. Om ett språk anses lätt eller inte bestäms av hur och om orden böjs regelbundet. Finska är känt som ett svårt språk, men är egentligen väldigt lätt! Enligt Gaston Dorren vore det fantastiskt att lära sig främmande språk om alla språk skulle vara så regelbundna som finskan.

Hur du lär dig finska?

På internet hittar du många kurser i finska på olika nivåer. Du kan titta på videoklipp, lyssna på podcaster eller ladda ned appar. Du kan lära dig grammatik och vokabulär, göra övningar och spela spel.

Hur säger man hej i Åbo?

Hälsningsfraser

Hei!Hej!
Hyvää päivää!God dag!
Hyvää iltaa!God kväll!
Hyvää yötä!God natt! (m, f)
Hei, hei!Hej då! (informell)

Är finska ett svårt språk?

För att behärska finska behövs 44 veckors studier. Det bedöms lika svårt som till exempel grekiska, turkiska, ryska och urdu. Så nog finns det lärdomsbastur på andra håll också. Särskilt svåra språk är arabiska, kinesiska, japanska och koreanska.