:

Hur utbilda sig till målare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur utbilda sig till målare?
  2. Är det svårt att bli målare?
  3. Är det brist på målare?
  4. Hur ser framtiden ut för målare?
  5. Hur kan du Utbilda dig till målare?
  6. Vad tjänar en målare?
  7. Vad är utbildningstiden för att bli målare?

Hur utbilda sig till målare?

Det vanligaste sättet att utbilda sig till målare är att gå inriktning måleri på gymnasieskolans byggprogram. Om du är 19 år eller äldre kan du utbilda dig till målare som lärling i ett måleriföretag. Varje år utbildas flera hundra målare och efterfrågan på marknaden är stor.

Är det svårt att bli målare?

Måleribranschen har dock behov av fler lärlingar och på fem till tio års sikt bedöms möjligheterna till jobb bli medelgoda. Varje år utbildas flera hundra målare och efterfrågan på marknaden är stor, trots konjunkturnedgången. ... Med det examensbeviset som stöd är det lättare för dig att få jobb som målare.

Är det brist på målare?

På de flesta håll i landet är det möjligt att få den här grundutbildningen just genom Komvux. Allt som oftast råder en viss brist på målare i olika delar av landet, varför dessa program normalt är ganska enkla att hitta och delta i. För den korta utbildningen du går är jobbet välbetalt.

Hur ser framtiden ut för målare?

Periodvis kan det vara svårt att hitta en lärlingsanställning, speciellt under vintermånaderna då det kan vara lite mindre att göra i måleribranschen. Måleribranschen har dock behov av fler lärlingar och på fem till tio års sikt bedöms möjligheterna till jobb bli medelgoda.

Hur kan du Utbilda dig till målare?

  • Det vanligaste sättet att utbilda sig till målare är att gå inriktning måleri på gymnasieskolans byggprogram. Om du är 19 år eller äldre kan du utbilda dig till målare som lärling i ett måleriföretag. Varje år utbildas flera hundra målare och efterfrågan på marknaden är stor.

Vad tjänar en målare?

  • Vad tjänar en målare? Genomsnittslönen för en färdigutbildad målare är cirka 32 000 kronor i månaden. Men du får lön redan under lärlingsperioden. Om du har gått måleri på gymnasiet är ingångslönen cirka 19 000 kronor.

Vad är utbildningstiden för att bli målare?

  • För att bli målare arbetar du normalt som lärling i cirka två år. Utbildningstiden räknas i utbildningstimmar och lärlingstiden är totalt 6800 utbildningstimmar. Mot slutet av utbildningen gör du ett gesällprov som blir ditt examensbevis. En målare ska både kunna måla om befintliga byggnader och om- och nybyggnationer och tapetsera.