:

Hur länge spraya Synarela?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge spraya Synarela?
  2. När ska man ta Synarela?
  3. Vad gör Synarela?
  4. Kan man bli gravid med Synarela?
  5. När gör man Äggplock IVF?

Hur länge spraya Synarela?

Förbehandling vid in vitro-fertilisering. Endometrios: Dosen är 400 mikrogram/dygn fördelat på en sprayning (200 mikrogram) i den ena näsborren på morgonen och en sprayning i den andra näsborren på kvällen under 6 månader. Behandlingen skall påbörjas på menstruationscykelns andra till fjärde dag.

När ska man ta Synarela?

Behandlingen skall påbörjas på menstruationscykelns andra till fjärde dag. Förbehandling vid in vitro-fertilisering: Behandlingen bör starta i tidig follikelfas (dag 1-2) eller i lutealfas (vanligen dag 21). Dosen är 800 mikrogram/dygn fördelat på en sprayning i vardera näsborren morgon och kväll.

Vad gör Synarela?

Vad Synarela är och vad det används för På motsvarande sätt stimulerar Synarela äggstockarna att i början av behandlingen producera de kvinnliga könshormonerna, men inom 2-3 veckor upphör produktionen av könshormonerna. Detta utnyttjas vid endometrios då livmoderslemhinnan har spridits utanför livmodern.

Kan man bli gravid med Synarela?

En eller flera uteblivna doser kan förorsaka vaginalblödning (genombrottsblödning) och leda till ägglossning i äggstockarna. Om du då har haft samlag utan preventivmedel, kan du vara gravid. Avbryt användningen av Synarela och uppsök läkare för att försäkra att du inte är gravid.

När gör man Äggplock IVF?

Vid den korta IVF-behandlingen börjar man med injektionerna på mensdag 2-3 och efter några dagar adderar man ytterligare spruta. Den första injektionen stimulerar kvinnan med hormoner så att äggen ska mogna. Den andra injektionen behövs för att hindra äggen från att släppa innan det är dags för äggplock.