:

Kan man äta chips efter bäst före datum?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man äta chips efter bäst före datum?
  2. Hur gammal chips kan man äta?
  3. Hur länge håller öppnad Pringles?
  4. Kan man äta gamla ostbågar?
  5. Hur länge håller sig Räkchips?
  6. Är det farligt att äta grön potatis?

Kan man äta chips efter bäst före datum?

Maten är ofta okej att äta efter bäst före-datum. Förvara maten enligt anvisningen på förpackningen och ät upp, tillaga eller frys in maten senast på sista förbrukningsdagen.

Hur gammal chips kan man äta?

Enligt Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket, finns ingen fara för hälsan med att äta gamla chips. – Det är fettet i chipsen som gör att de kan smaka härsket.

Hur länge håller öppnad Pringles?

Chipsen håller sig ca en vecka i skåpet.

Kan man äta gamla ostbågar?

Bäst före-datumet är inte en absolut gräns. De allra flesta livsmedel går utan problem att stoppa i sig även efter att det datumet passerat. Och det är dumt både för klimatet och egna plånboken att slänga fullt ätbar mat. Syns inget mögel-ludd eller mystiska prickar, doftar och smakar det okej – ät det!

Hur länge håller sig Räkchips?

Låt dem rinna av på hushållspapper. Chipsen håller sig knapriga länge, till och med till dagen efter. Kan vara bra att veta att man kan göra dem i förväg utan att hemmet osar matfestival när gästerna kommer.

Är det farligt att äta grön potatis?

Skär alltid bort gröna eller skadade delar av potatisen med god marginal. Om potatisen är grön rakt igenom eller har stora skador, släng den. Har din potatis fått groddar kan du äta den, bara du tar bort groddarna.