:

Hur mycket OBOY till 1 liter mjölk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket OBOY till 1 liter mjölk?
  2. Hur fixar man OBOY?
  3. Kan man dricka OBOY när man är laktos?
  4. Hur mycket kakao är det i OBOY?
  5. Hur man blandar OBOY?
  6. Kan man använda vanlig OBOY med hett vatten?
  7. Varför klumpar sig OBOY?
  8. Är det mjölkprotein i OBOY?
  9. Finns det koffein i OBOY?
  10. Är OBOY svenskt?

Hur mycket OBOY till 1 liter mjölk?

Här är originalet som smakar lika bra idag som det gjorde när det lanserades redan 1960. Lättlösligt både i varm och kall mjölk. Tag 2 dl mjölk (1,5 % fetthalt) . Häll i 3 -4 rågade teskedar O´boy.

Hur fixar man OBOY?

Gör så här Värm mjölken. Rör ut socker och kakao i lite av mjölken i en kopp. Häll på varm mjölk. En klick vispad grädde är gott att servera till varm choklad.

Kan man dricka OBOY när man är laktos?

Oboy O´boy Vattenlöslig Detaljer Skummjölkspulver, socker, fettreducerad kakao (8%), salt, aromer, klumpförebyggande medel (E551), förtjockningsmedel (E466). INNEHÅLLER MJÖLK.

Hur mycket kakao är det i OBOY?

Oboy Chokladdryck Påse Socker, 18% fettreducerad kakao (Emulgeringsmedel: SOJAlecitin), druvsocker, salt, arom (vanillin).

Hur man blandar OBOY?

Oboy? Precis som inom bakning är det alltid smidigast att lösa eventuella klumpar genom att hälla i pulvret först, sedan lite mjölk. Vispa/blanda det hela tills det är klumpfritt och förhållandevis tjockt, därefter tillsätter du önskad mängd mjölk och blandar tills du är nöjd.

Kan man använda vanlig OBOY med hett vatten?

Häll upp 2 dl varmt vatten i en kopp, blanda i en portionsförpackning O'boy, rör om - drick!

Varför klumpar sig OBOY?

Hej, Har Oboy ändrat receptet eller är det mjölken, förr så sjönk oboyen när man la den på mjölken, men nu så blir den kvar på mjölken och när man väl börjar att röra så blir det klumpar, löser den inte upp sig lika lätt som förr. ... Förr sjönk nyöponad O'boy till botten direkt.

Är det mjölkprotein i OBOY?

Sojalecitin är ett fettämne (fosfolipid) som utvinns ur sojaoljan. Den används främst som emulgeringsmedel, för att få ingredienser att blanda sig. I O'boy används det för att få pulvret att lösa sig i mjölken. Sojalecitin finns i nästan all choklad.

Finns det koffein i OBOY?

Fakta: Choklad kan pigga upp men koffeinhalten är faktiskt inte särskilt hög. En chokladkaka på 8 gram eller ett glas chokladmjölk på 227 gram innehåller 6 mg koffein, lika mycket som en kopp koffeinfritt kaffe (vanligt kaffe innehåller cirka 65-135 mg koffein).

Är OBOY svenskt?

O'boy är ett varumärke för chokladpulver och drickfärdig chokladdryck som ägs av Mondelēz International (tidigare Kraft Foods). O'boy-produkterna innehåller bland annat kakao och socker och säljs i de nordiska länderna samt i Estland. Tillverkningen sker i Marabou-fabriken i Upplands Väsby.