:

Hur länge ska man vänta med att bada efter tatuering?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man vänta med att bada efter tatuering?
  2. När kan man tvätta tatuering?
  3. Varför ska man inte bada efter tatuering?
  4. Vilken kräm är bäst för tatuering?
  5. Hur länge är tatueringen svart?

Hur länge ska man vänta med att bada efter tatuering?

Undvik att bada, basta eller sola under läkningsprocessen. Klia eller pilla inte bort sårskorporna, de faller av utav sig själva under läkningsprocessen. Skorporna faller bort efter 1-2 veckor och tatueringen är helt läkt efter ca 1 månad.

När kan man tvätta tatuering?

Luckra upp kanterna med lite mild tvål och ljummet vatten. Klistret kan sitta kvar några dagar runt tatueringen men det försvinner. Efter 7 dagar kommer tatueringen vara så pass läkt att det räcker att tvätta och smörja in den morgon och kväll. Använd de eftervårdsprodukter som din tatuerare rekommenderar.

Varför ska man inte bada efter tatuering?

Ja, du kan duscha, men inte bada Men tänk på att inte få för mycket vatten på din nya tatuering. Låt vatten rinna över tatueringen en kort stund, men skrubba inte. Du bör undvika att bada i bassäng eller badkar ett par veckor efter tatueringen. ... När du duschar kan bläckflagor lossna från tatueringen.

Vilken kräm är bäst för tatuering?

En tunn, mer elastisk skorpa bildas och bidrar till en snabbare läkning. – Smörj det tatuerade området med salva, Bepanthen, Helosan eller Jukonsalva. Salvan ska påföras i ett tunnt lager.

Hur länge är tatueringen svart?

Normalt sett läcker bläcket i ett par dagar, så var noga med att tvätta av tatueringen med jämna mellanrum och smörj in den med en fet kräm.