:

Vad är Terracortril med Polymyxin B?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Terracortril med Polymyxin B?
  2. Är Terracortril antibiotika?
  3. Är Terracortril med Polymyxin B receptfritt?
  4. Hur använder man fetvadd i örat?
  5. Hur länge kan man ta Terracortril?
  6. Hur ofta kan man använda Terracortril?
  7. När används Terracortril?

Vad är Terracortril med Polymyxin B?

Terracortril med Polymyxin B är ett kombinationspreparat som innehåller hydrokortison, oxitetracyklin och polymyxin B. Hydrokortison är ett milt verkande kortison som har en inflammationsdämpande och antiallergisk effekt. Oxitetracyklin och polymyxin B hämmar bakteriernas förökning.

Är Terracortril antibiotika?

Terracortril är ett kombinationspreparat som innehåller hydrokortison och oxitetracyklin. Hydrokortison är ett milt verkande kortison, som har antiinflammatorisk och klådstillande effekt. Oxitetracyklin är ett antibiotikum som hämmar bakteriernas förökning.

Är Terracortril med Polymyxin B receptfritt?

Det här är ett receptbelagt läkemedel. Kan endast köpas om du har e-recept.

Hur använder man fetvadd i örat?

Doppa huvudet vartannat bad För att undvika kliande och ibland smärtsamma öron kan du istället skydda örat vid bad med tussar av fetvadd eller simproppar, skaka på huvudet så du får ut vatten ur örat när du badat färdigt och badda örat torrt med en handduk.

Hur länge kan man ta Terracortril?

Total behandlingstid 1-2 veckor. Om hörselgången är helt igentäppt pga svullnad och detritus kan en tamponad (EarWick) indränkt med alsolsprit appliceras. Patienten fuktar själv tamponaden genom att droppa alsolsprit några gånger/dag. Kontrollera efter 1–2 dagar när tamponaden avlägsnas.

Hur ofta kan man använda Terracortril?

Efter manuell rengöring där beläggningen tas bort (antingen genom rensugning eller spolning med alsolsprit) rekommenderas behandling med örondroppar med hydrokortison och antibiotika (Terracortril med Polymyxin B) 2-4 droppar 3 gånger/dag i en vecka.

När används Terracortril?

Terracortril med Polymyxin B används vid allergisk inflammation av ögonlockskanten och ögats bindhinna, där det samtidigt kan förekomma en bakterieinfektion. Terracortril med Polymyxin B kan också användas vid andra ögonsjukdomar såsom hornhinneinflammation samt inflammatoriska sjukdomar i yttre hörselgången, t .