:

Hur applicera lut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur applicera lut?
  2. Hur behandla slipat trägolv?
  3. Hur ska man behandla trägolv?
  4. Hur Såpskurar man trägolv?
  5. Hur ska man behandla furugolv?

Hur applicera lut?

Applicering – så får du ett perfekt lutat trägolv Pigmenterad lut bör röras om regelbundet så att pigmenten inte sjunker till bottnen, vilket ger en flammig yta. Luten stryks på i träets längdriktning med ett par plankor i taget, det är viktigt att jobba på kontinuerligt och att inte pausa mitt i en brädlängd.

Hur behandla slipat trägolv?

Såpan fungerar endast på furu- och grangolv, medan ädlare träslag lätt missfärgas av medlet. En fördel med såpade trägolv är att de blir snyggare och snyggare med åren om det sköts på rätt sätt. Trägolv som behandlas med såpa behöver dock underhållas när smuts fastnar i golvet - en såpning per år är en bra tumregel.

Hur ska man behandla trägolv?

Golvet ska mättas med såpan som ska torka in. Därefter ska golvet våttorkas med kallt vatten. Den intorkade såpan bildar ett hårt tvållager i träets ytstruktur som ger hårdhet och verkar smutsavvisande. Vid våttorkning med kallt vatten avgår en del av såpan och fungerar som rengöringsmedel.

Hur Såpskurar man trägolv?

Såpaskura furu -och grangolv

  1. Om du vill ha ljusa skurgolv är det alltid kallt vatten du ska använda. Varmt vatten gör träet grått.
  2. Börja aldrig såpa direkt på ett torrt golv. Då riskerar du få fläckar som inte går bort. ...
  3. Skölj alltid noggrant så att inte smutsigt vatten går in i träet och missfärgar det.

Hur ska man behandla furugolv?

En vanlig metod att ytbehandla furugolv är att såpskura det. Att skura med såpa och kallt vatten är en klassisk metod som gör golvet mycket hållbart och lätt att underhålla. Det tar dock några år att få fram ett riktigt så kallat skurgolv, och kräver att man upprepar processen flera gånger.