:

Varför sitter haval?

Innehållsförteckning:

  1. Varför sitter haval?
  2. När faller domen mot Vårbynätverket?
  3. Vad menas med haval?
  4. Vilka dömdes i Vårbynätverket?
  5. Vad menas med människorov?
  6. Hur många år kommer haval få?

Varför sitter haval?

Rapparen Haval, 26, döms för medhjälp till människorov och medhjälp till rån som begåtts mot en känd artist. Han döms till fängelse i två och ett halvt år. Chihab Lamouri, 33, som pekats ut som ledaren för Vårbynätverket, döms till 17 år och 10 månaders fängelse. ... Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse.

När faller domen mot Vårbynätverket?

Tingsrätten har som målsättning att fatta beslut i frågan under onsdagen den . Ett separat pressmeddelande kommer att släppas i anslutning till att beslutet meddelas. Huvudförhandlingen i målet påbörjas den och planeras att pågå fram till midsommarveckan med totalt 35 förhandlingsdagar.

Vad menas med haval?

Haval är ett Latin-Kurdiskt namn och betyder vänskap eller kamratskap.

Vilka dömdes i Vårbynätverket?

Chauffören Jonas El Gourari dömdes av tingsrätten till 17 år och 10 månaders fängelse, vilket överklagades av både åklagare och den åtalade då den förra yrkade på livstidsstraff och en senare ville bli frikänd. I hovrätten gick rätten på åklagarens linje och bestämde straffet till livstids fängelse för El Gourari.

Vad menas med människorov?

Ett brott som innebär att någon för bort eller spärrar in en annan person med avsikt att skada personen, utöva utpressning eller liknande.

Hur många år kommer haval få?

Haval blir dömd till två och ett halvt års fängelse.