:

Hur länge luktar Roslagsmahogny?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge luktar Roslagsmahogny?
  2. Hur länge håller Tjärvitriol?
  3. Hur länge luktar trätjära?
  4. Hur länge håller Tjärfärg?
  5. Hur många strykningar med Roslagsmahogny?

Hur länge luktar Roslagsmahogny?

Gysinge säljer färdig Roslagsmahogny men det är jättelätt att göra själv. Det blir lättflytande och inte alls klibigt att dra ut. Torkar på allt från 3 dagar till et par veckor beroende på väder. Det luktar ganska mycket tjära under första veckorna men sen tänker man inte på det.

Hur länge håller Tjärvitriol?

Panel med en strykning klarar sig utmärkt, vår stuga vid havet har klarat sig utmärkt nu i ca 4 år och blir snyggare för varje år som går. Gissar att även tjärvitriolen går bra med bara en strykning. Om ni tar hand om huset, hängrännor, tak, fasad varje år så kommer det hålla länge.

Hur länge luktar trätjära?

Svar: Tyvärr är tjära inget att använda om man inte gillar lukten. Lukten avtar visserligen men är svår att få bort helt eftersom tjäran har trängt in i materialet och kan göra sig påmind tex när solen ligger på och värmer upp behandlade ytor. Jag är mycket tveksam till att det går att kapsla in lukten.

Hur länge håller Tjärfärg?

1 del trätjära (100 % ren trätjära) + 1 del kokt linolja + 1 del balsamterpentin. De två senare ska förblandas och hällas ned i tjäran. Denna tjärfärg, som torkar på ett par dagar till ett par veckor, kan även brytas med torrpigment eller färdig linoljefärg till andra nyanser än den naturligt bruna.

Hur många strykningar med Roslagsmahogny?

En varm/eller ljummen tjära är mycket lättare att stryka ut, tränger in i träet bättre och torkar snabbare. 4. Nytt obehandlat trä skall målas två gånger, extremt sugande virke kan eventuellt behöva en tredje strykning.