:

Var kastar jag granen?

Innehållsförteckning:

  1. Var kastar jag granen?
  2. Hur får man ut julgranen?
  3. När ska man ta ut granen?
  4. Får man slänga granen i skogen?
  5. Var slänger man granen Stockholm?
  6. När kastar man julgranen?
  7. Vad gör man av en gran?
  8. Hur få ut barrande gran?
  9. När ska man slänga ut granen?
  10. Vad händer med julgranen?

Var kastar jag granen?

Släng allt i kärlet för grovsopor i Miljörummet. - Lämna granen på återvinningscentral eller på särskilda uppsamlingsplatser. Stockholm Vatten och Avfall tar hand om granar och återanvänder dem.

Hur får man ut julgranen?

Hitta särskild uppsamlingsplats. I vissa kommuner anordnas särskild uppsamling av julgranar. Ibland kan det röra sig om idrottsorganisationer eller andra föreningar som står för besväret och i exempelvis Stockholm är det kommunala Stockholm vatten och avfall som i år har hela 49 fasta uppsamlingsplatser.

När ska man ta ut granen?

Ställa ut granen senast 24 januari, kl 06.00. Granen måste stå ute vid din tomtgräns under hela hämtningsperioden. Den ska vara snöfri och lätt att se från sopbilens förarhytt.

Får man slänga granen i skogen?

En gran får varken slängas i skogen eller på gatan, det är straffbart med böter på minst 800 kronor och räknas som nedskräpning. ... Enklast är att kontakta kommunen eller fastighetsägaren för att svar om hur granen kastas på smidigaste sätt.

Var slänger man granen Stockholm?

Insamlingsplatserna finns i både ytterstaden och innerstaden. I år finns ännu fler insamlingsplatser och du hittar alla på Stockholm Vatten och Avfalls webbplats. Stockholm Vatten och Avfall omvandlar de insamlade granarna till biokol och fjärrvärme.

När kastar man julgranen?

Den 20:e dagen efter jul är julen slut, en tradition som vi har åtminstone sedan 1600-talet. Att slänga ut granen tillsammans med en så kallad julgransplundring härstammar från 1800-talets borgerliga traditioner.

Vad gör man av en gran?

Den gulvita veden är relativt mjuk och kan användas till mycket. Förr i tiden gjorde man bland annat takspån, träkol, musikinstrument, lieskaft och gärdesgårdar av gran. Idag används granen framförallt till pappersmassa och som byggnadsvirke.

Hur få ut barrande gran?

Gransäcken Barry är till för att underlätta transporten av din barrande gran ut i friska luften. Du slipper alla vassa barr i mattan och bostadens alla skrymslen och vrår.

När ska man slänga ut granen?

Den 20:e dagen efter jul är julen slut, en tradition som vi har åtminstone sedan 1600-talet. Att slänga ut granen tillsammans med en så kallad julgransplundring härstammar från 1800-talets borgerliga traditioner.

Vad händer med julgranen?

Så här tar du hand om din gran. Kolla med din kommun, bostadsrättsförening eller fastighetsägare om det finns någon lokal insamling där du bor. Finns inte det, lämnar du granen på din närmaste återvinningscentral. -Granen sorteras som trädgårdsavfall.