:

Varför stelnar inte kristyren?

Innehållsförteckning:

  1. Varför stelnar inte kristyren?
  2. Hur lång tid tar det för kristyr att stelna?
  3. Kan kristyr bli gammal?
  4. Hur förvarar man kristyr?
  5. Varför blir kristyren brun?
  6. Kan man ha kristyr i kylen?
  7. Vad är skillnaden mellan glasyr och kristyr?

Varför stelnar inte kristyren?

Kristyren blir kritvit. Den stelnar inte när du hanterar den, du kan ha den i en tät påse i kylen i veckor, och när du väl spritsat ut den på dina pepparkakor så stelnar den ganska snabbt. Den rinner inte ut och håller sig där den ska.

Hur lång tid tar det för kristyr att stelna?

Hur gör man kristyr och hur lång tid tar det för den att torka? Du blandar florsocker, äggvita och lite ättikssprit ;) Jätteenkelt. Den torkar snabbt, på ca 10-15 min beroende på hur tjockt lager du spritsar ut.

Kan kristyr bli gammal?

TIPS : Kristyr som blir över kan du förvara i kylskåp. Lägg hela spritspåsen i en vanlig plastpåse och knyt igen. Den håller sig ca 1 vecka.

Hur förvarar man kristyr?

Kristyren torkar mycket fort och det bildas lätt småbitar som ställer till problem sen när du skall spritsa. Kristyren kan förvaras upp till en vecka i kylskåp. Den måste dock röras om när du skall använda den igen.

Varför blir kristyren brun?

När kristyren kommer på blir den brun av sockret efter några dagar. Jag tejpade med brun tejp på de ställen där sockret stack fram, och så spritsade jag kristyren över. 4 Fönster och andra små ”hål” som dörrar etc krymper när du gräddar dem.

Kan man ha kristyr i kylen?

Kristyren torkar mycket fort och det bildas lätt småbitar som ställer till problem sen när du skall spritsa. Kristyren kan förvaras upp till en vecka i kylskåp.

Vad är skillnaden mellan glasyr och kristyr?

Skillnaden mellan kristyr och glasyr till dina pepparkakor är att kristyr görs på äggvita, florsocker och ättika, medan glasyr görs på vatten florsocker och ättika. Ingen stor skillnad kan tyckas, men kristyren blir hårdare och fastare, och håller bättre.