:

Hur många mil på en kassett?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många mil på en kassett?
  2. När är det dags att byta Cykelkedja?
  3. Hur länge håller en kassett MTB?
  4. Hur ofta ska man byta vevlager?
  5. Hur ofta bör man smörja cykelkedjan?

Hur många mil på en kassett?

En kedja behöver bytas efter 250-400 mil. 2 kedjor på en kassett normalt beroende på hur man cyklar. Växlar man ofta kommer kassetten att hålla längre. Kör man elcykel och inte växlar alls kommer kassett/drev också slitas onödigt snabbt Skivbromsklossar slits betydligt snabbare om man inte tvättar sin cykel.

När är det dags att byta Cykelkedja?

Cyklar du mycket är det bra att kunna då en kedja behöver bytas efter ca 150 mil. Detta är förutsatt att man tvättar och smörjer kedjan regelbundet. Gör man inte det kan den behöva bytas tidigare.

Hur länge håller en kassett MTB?

I normalfallet brukar man säga att en kedja räcker i storleksordningen 300 mil men detta beror också väldigt mycket på hur väl du underhåller kedjan. En kassett håller längre än kedjan – en del hävdar att en kassett håller ungefär ”3 kedjor” vilket borde innebära ungefär 900 mil.

Hur ofta ska man byta vevlager?

Att bara byta ut cykelkomponenter för sakens skull, är oftast en mindre bra idé. Först och främst gäller det därför att veta när det är dags att byta vevlager på sin cykel. Som tidigare nämnts är knarr och gnissel från vevpartiet/-huset ett tydligt tecken på att vevlagren bör bytas ut.

Hur ofta bör man smörja cykelkedjan?

Om du cyklar regelbundet, bör du rengöra och smörja kedjan minst en gång i månaden.