:

Hur ofta måla om fasaden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta måla om fasaden?
  2. När ska man måla om fasaden?
  3. Hur länge kan man vänta med att måla?
  4. Hur ofta målar man om slamfärg?
  5. Vad kostar det att måla om ett hus invändigt?

Hur ofta måla om fasaden?

Det är stor skillnad på fasadmålning av en trävilla och en putsad fasad, men en vanlig trävilla behöver i vanliga fall inte målas om mer än vart 10–15 år sålänge ni använder träfärg av god kvalité. Dock kan sydväggen på husen längs Västkusten behöva målasofta som vart sjätte år.

När ska man måla om fasaden?

Den bästa tiden för målning av snickerier utomhus är från slutet av april till slutet av september. Utomhusfärg fungerar bäst i måttlig luftfuktighet och temperaturer mellan 10 och 25 grader. Det ska helst inte ha regnat på en vecka när du börjar måla.

Hur länge kan man vänta med att måla?

Om färgen inte är tillräckligt torr riskerar du att den släpper när du målar igen, vilket förstör båda lagren. Torktiden står ofta på färgburken, och om du är osäker bör du låta den torka i 24 timmar.

Hur ofta målar man om slamfärg?

Vid ommålning räcker det att måla en gång med outspädd färg. Hur ofta behöver man måla om? Svar: Med Falu Vapens Rödfärg/Slamfärg ska du räkna med ett ommålningsintervall på 5-8 år beroende på kulör och hur väderutsatt ytan är.

Vad kostar det att måla om ett hus invändigt?

Du kan räkna med 1500 kr per kvm. Bor du i stället i en sekelskifteslägenhet med 300 cm i takhöjd? Då innebär det mer arbete och material och då kan du räkna med en kostnad på 2000 kr per kvm golvyta. Ska du måla om alla snickerier (golvsocklar, dörrar och fönster) tillkommer ca 1000 kr per kvm golvyta.