:

Hur länge ska ett kök hålla?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska ett kök hålla?
  2. När slutade IKEA med faktum?
  3. Hur bra är IKEA-kök?
  4. Hur länge håller köksskåp?
  5. Hur länge håller Köksstommar?
  6. Hur lång tid kök?
  7. När bytte Ikea stommar?
  8. När kom faktum Ikea?
  9. Är Ikea kök billigt?

Hur länge ska ett kök hålla?

20-25 år mellan bytena. Första 10 åren känns köket fortfarande nytt. Efter 20år känns det omodernt men fortfarande funktionellt med vissa skavanker.

När slutade IKEA med faktum?

2013 utgick vårt gamla kökssystem FAKTUM och samtidigt lanserade vi det nya, METOD.

Hur bra är IKEA-kök?

IKEAs kök har en överraskande bra prislapp och du kan spara mycket pengar tack vare de platt packade produkterna. De flesta av oss klarar av att sätta ihop ett IKEA-kök på egen hand, men för de som känner att de inte önskar genomföra arbetet på egen hand är det möjligt att anlita professionell hjälp.

Hur länge håller köksskåp?

Såhär länge ska köket hålla Många återförsäljare av kök har även långa garantier, IKEA har till exempel 25 års garanti på sina kök. Vanligtvis håller köksluckor, bänkskivor och annan köksinredning i upp till hela 30 år. Vitvarorna har dock en kortare livslängd men ska ändå hålla i snitt mellan 10-15 år.

Hur länge håller Köksstommar?

Vi tänker oss här en köksstomme i trä till ett kök från 40-50-talet. Då handlar det ofta om att stommen i sig fortfarande är väldigt stabil. Trä kan i stort sett leva hur länge som helst. Tar man bara hand om det, underhåller och renoverar vid behov så har man också något som står emot tidens tand.

Hur lång tid kök?

Att byta ut det gamla köket mot ett nytt kan gå på 1 vecka, men det kan också ta upp till 1 månad. Mycket handlar om god planering, tillgången till hantverkare och vilka produkter du väljer. Men det handlar förstås även om hur omfattande renovering du tänkt göra.

När bytte Ikea stommar?

Ikea slutade nämligen att sälja den stomserien sommaren 2013. Kunder som köpt denna typ av kök hade möjlighet att byta / komplettera denna köksserie fram till september 2016. Nu är det alltså slut med det. Ikea brukar ge rådet att byta hela köket men varför göra det om du är nöjd med själva planeringen av köket?

När kom faktum Ikea?

För dig som undrar om du har Ikea Faktum eller Metod serien så kan man enkelt säga, är köket äldre än 2013 är det faktum. Är köket däremot yngre än så samt kommer från Ikea så är det Metod.

Är Ikea kök billigt?

Kök från IKEA som grund Ett komplett kök från IKEA brukar kosta någonstans mellan 55 000 till 80 000 kronor beroende på material och tillval, exklusive installation. Huruvida du väljer att själv sätta köket på plats eller anlita ett proffs för jobbet, påverkar självklart slutkostnaden.