:

Hur lägga skifferplattor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lägga skifferplattor?
  2. Vad kostar det att lägga skiffer?
  3. Vad är Skifferplatta?
  4. Är skiffer natursten?
  5. Får man från skiffer?
  6. Var köper man skiffer?
  7. Vad kan man använda skiffer till?

Hur lägga skifferplattor?

ATT LÄGGA SKIFFER

  1. Markera ytan som skall stensättas med snöre, färg etc.
  2. Gräv bort jord och lera till ett djup av 30-40 cm.
  3. Lägg ut ut fiberduk, fiberduken förhindrar att underliggande material blandas med bärlagret.
  4. Fyll upp med cirka 20-30 cm bärlager, använd stenkross 0-18 mm eller 0-32 mm.

Vad kostar det att lägga skiffer?

Det Det gäller grundarbete + gjutning av oregelbunden skiffer i betong ca 25m2. Arbetet ska gå på 36.000 kr och materialet ca 14.000 kr totalt fastpris 50.000 (exkl. skifferplattorna som jag fixar själv). Detta blir ju 2000 kr per m2.

Vad är Skifferplatta?

Takskiffer är plattor av naturstenen skiffer ca 5-10 mm beroende av sort, med ”knäckta” kanter dvs de är inte rakt avsågade vilket ger dem ett naturligt och levande utseende. De monteras i överlapp med stormkrok.

Är skiffer natursten?

Skiffer är unikt, vackert och slitstarkt. Ingen sten är den andra lik. Den är en populär natursten både i trädgården och inomhus. ... Att skiffern är oregelbunden betyder att stenplattorna har olika form vilket ger en livfull och vacker stenläggning.

Får man från skiffer?

Skiffer kan antingen vara en sedimentär bergart där ursprungssedimentet har varit lera med inblandning av glimmer och kvarts eller en omvandlad bergart. Lerskiffer, glimmerskiffer och glimmerkvartsit är vanligast. Offerdalsskiffer är Sveriges vanligaste skiffersort.

Var köper man skiffer?

Flisbys sortiment av skiffer är stort, du hittar svart skiffer, varmgrå skiffer, exklusiv grå skiffer från Offerdal eller Oppdal i olika grå färgtoner och olika storlekar. Vi har även en sandmelerad oregelbunden skiffer.

Vad kan man använda skiffer till?

Användning. Bergarten används ofta som byggnadsmaterial i form av golv-, fasad- eller takbeläggning. Alunskiffer har också använts för utvinning av kolväten samt uran. Vissa skiffer innehåller organiskt material och har därför brukats som bränsle vid förädling av kalksten, restprodukten kallas rödfyr.