Vad är en bra undervisning?
Innehållsförteckning:
- Vad är en bra undervisning?
- Vad är Kontextbundet?
- Vad är elevcentrerad undervisning?
- Vad är viktigt för att skapa en bra undervisningssituation?
- Varför är det avgörande att kunna identifiera var i utvecklingen eleven befinner sig?
- Vilka undervisningsmetoder finns det?
Vad är en bra undervisning?
En bra undervisning utgår från ett tydligt mål och gärna flera delmål. Vad ska eleverna lära sig och hur ska de lära sig det? Med tydliga planeringar och lärandemål synliggör du målet med undervisningen.
Vad är Kontextbundet?
Beroende av sammanhanget. i starkare mening: kontextbunden. Det kan gälla hur man uppfattar en viss händelse, situation, ett föremål eller ett ord i sitt sammanhang. Det kan också gälla hur bra eller dåligt något fungerar beroende på sammanhanget, till exempel minne, kreativitet, sömn och så vidare.
Vad är elevcentrerad undervisning?
Elevcentrerad undervisning brukar ofta beskrivas som att elever är aktiva i och tar mer ansvar för sina egna lärprocesser, under vägledning av och i kommunikation med läraren och andra elever.
Vad är viktigt för att skapa en bra undervisningssituation?
Inkluderande arbete och gemensam struktur på lektioner undervisningssituationer och inte hos eleverna själva. ... När våra elever kommer in i klassrummet står lektionens mål och arbetssätt för att nå målet uppskrivet i punkform på tavlan. På så sätt blir det tydligt för eleverna att läsa och överblicka vad som ska göras.
Varför är det avgörande att kunna identifiera var i utvecklingen eleven befinner sig?
Det är viktigt att kunna bedöma var eleven befinner sig i sin läs- och skrivutveckling. Skolverket har gjort ett observationsschema för språk-, läs- och skrivutveckling som ger ett bra stöd för dig som lärare i att följa elevers utveckling. Materialet som heter Nya språket lyfter!
Vilka undervisningsmetoder finns det?
Där samlas exempelvis benämningar och begrepp som problembaserad undervisning, individualisering, grupparbete, utomhusmatematik, IKT-baserad undervisning, laborativt arbetssätt, verklighetsnära matematik, vardagsmatematik, formativ klassrumspraktik, och så vidare.