Varför behövs ungdomsspråket?
Innehållsförteckning:
- Varför behövs ungdomsspråket?
- Hur har ungdomsspråket förändrats genom åren?
- Hur används ungdomsspråk?
- Varför behövs slang?
- Hur påverkar Ungdomsspråket?
- Vilka talar ungdomsspråk?
Varför behövs ungdomsspråket?
Språket och språkbrukarna utvecklas Språket är självsanerande och den dagen vi inte har användning för ett ord eller en konstruktion försvinner den. När nya behov uppstår skapar vi nya ord och begrepp. I dag är ungdomsspråket mer väldokumenterat än någonsin.
Hur har ungdomsspråket förändrats genom åren?
Ungdomars talspråk är expressivt, lekfullt och aktivt. Det innehåller många språkliga nyheter. Sett i ett längre perspektiv, är det sannolikt att många förändringar i talspråket har sin upprinnelse i just ungdomars språk. Ungdomsspråk är inte bara konstiga ord och fraser.
Hur används ungdomsspråk?
Förstärkande förstavelser används ofta i ungdomsspråket, några exempel är svinsexigt, asgulligt och supergosig. Ungdomar är mycket kreativa i sin ordbildning och deras tendens till att skapa nya ord är stor.
Varför behövs slang?
Precis som andra länder lånar språk ifrån andra. Vi breddar ordförrådet och vi följer resten av utvecklingen. Mer slang, det behöver vi för att kunna leva vidare vår moderna tid. Genom att använda oss av slang kan vi uttrycka oss mer precis som vi känner, ett mer ärligt rakare ordförråd.
Hur påverkar Ungdomsspråket?
Språkförändringar börjar ofta i ungdomsspråket genom att ungdomar skapar nya ord eller nya användningar av gamla uttryck. I den här uppsatsen undersöker jag olika gruppers attityder till språkförändring genom att koncentrera mig på ungdomliga lexikala uttryck.
Vilka talar ungdomsspråk?
Professor Ulla-Britt Kotsinas från Stockholms universitet inledde under rubriken Ungdomsspråk – vad är det? Enligt Kotsinas kan ungdomsspråket allmänt sägas vara det språk som är utmärkande för ungdomar i 14–17-årsåldern, och kanske mest typiskt det språk som ungdomar talar sinsemellan.